Xiaomi’den telefonlar için etkileyici özellik: Şarj süresini 5 dakikanın altına indiriyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Xiaomi’den telefonlar için etkileyici özellik: Şarj süresini 5 dakikanın altına indiriyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Xiaomi, bir telefonun şarjını 5 dakikadan bile kısa bir sürede tam doluma ulaştıracak yeni batarya teknolojisini tanıttı. Böylece teknoloji devi, yeni bir rekor daha kırdı.

Geçtiğimiz yılın ekim ayının sonlarında Xiaomi'nin Redmi alt markasıyla 210W mobil şarj teknolojisini piyasaya sürdüğüne şahit olmuştuk. Ancak şubat ayında, diğer akıllı telefon üreticileri Oppo ve OnePlus ailesinin bir parçası olan Realme, 240W şarj teknolojisi ile Xiaomi’nin rekorunu kırdı. Ancak Çinli teknoloji devi Xiaomi yeni batarya teknolojisini tanıtarak rekoru yeniden eline aldı. 

Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) teknoloji devi Xiaomi en yeni ürünlerini ve sistemlerini tanıtıyor. Bugün Xiaomi, şarj süresini beş dakikanın altına indiren 300 W'lık devasa bir batarya teknolojisini sergiledi. Tanıtım videosunda, bir dakikadan biraz fazla bir sürede telefonun yüzde 20 şarja ulaştığı, ardından 2 dakika 12 saniyede yüzde 50'ye ve ardından 5 dakikadan biraz daha kısa bir sürede yüzde 100'e ulaştığı görüldü.

Xiaomi’den telefonlar için etkileyici özellik: Şarj süresini 5 dakikanın altına indiriyor

XIAOMI'NIN YENİ BATARYA SİSTEMİ TELEFONLARA GELECEK Mİ?

Xiaomi, bu yeni 300W şarj cihazının, daha iyi bir modüler tasarım ve içindeki ısı dağılımı sayesinde önceki 210W muadili ile aynı boyutta olduğunu açıkladı. 

Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi'nin duyurusu, mobil endüstrisi için kesinlikle önemli bir hamle. Ancak şirket bu 300W şarj teknolojisinin seri üretilip üretilmeyeceğini açıklamadı. Xiaomi, pil ömrünün daha yüksek şarj gücünden nasıl etkilenebileceğini net bir şekilde hatırlatan şarj döngüleriyle ilgili rakamları da paylaşmadı.

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...