Xiaomi'den Modüler telefon, Magic Cube

Xiaomi'den Modüler telefon, Magic Cube

TEKNOLOJİ Haberleri

Çin'in en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Xiaomi'nin de modüler akıllı telefon üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Çin'in Apple'i olarak gösterilen Xiaomi son zamanda çıkardığı akıllı telefonlar ile konuşulmakta. Bunun yanında farklı aksesuarlar ile de sürekli gündemde. Bu konu üzerinde birçok farklı firmanın da çalışmalarının olduğu biliniyor. Motorola Ara, Phonebloks gibi birçok projenin yanında Xiaomi'de "Magic Cube" adındaki projesi ile bu konuda çalışmakta. Öncelikle Xiaomi başkanı olan Lei Jun'un bilgileri yayınlanmasına rağmen daha sonra kaldırıldı. Daha çok başta olan bu projede kamera ve batarya modülleri değiştirilmekte. Bu da yayınlanan görüntülerden anlaşılıyor. Diğer projelerde tüm parçaların değişebileceği söylenmekte. Diğerlerine göre daha kısıtlı olabileceği düşünülen "Sihirli Küp" projesinde ortaya çıkan görsellerin bir nabız yoklama işlemi de olabileceği düşünülüyor. Motorola, ZTE gibi telefon üreticilerinin üzerinde çalıştığı modüler telefonlar konusunda en çok ilerlemiş olarak Motorola firması olarak görünüyor. Elinde prototip olduğunu iddia eden Motorola bu konuda önde gibi. İlerleyen zamanlarda modüler telefonlar hakkında haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.(scroll.com.tr)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...