Xiaomi, ucuzun da ucuzunu yaptı! Redmi Note 13R Pro yola çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Xiaomi, ucuzun da ucuzunu yaptı! Redmi Note 13R Pro yola çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Xiaomi, Redmi Note 13 serisi akıllı telefon modellerini geçtiğimiz hafta duyurdu. Bu telefon ailesi 3 farklı modelden oluşuyor ancak teknoloji devi, Redmi Note 13R Pro adını taşıyan daha 'ucuz' bir telefon üzerinde çalışıyor.

Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi, geçtiğimiz hafta üç yeni akıllı telefon modelinden oluşan Redmi Note 13 serisini duyurdu. Bu akıllı telefon modelleri, Redmi Note 13 5G, Redmi Note 13 Pro ve Redmi Note 13 Pro+ oldu. Teknoloji devinin yeni akıllı telefonları önümüzdeki haftalarda dünya çapında piyasaya sürülecek. Bununla birlikte, Xiaomi'nin seriye bir yeni model daha ekleyeceği ortaya çıktı.

Xiaomi, Redmi Note 13R Pro adını taşıyan yeni bir modeli daha duyurmaya hazırlanıyor olabilir. Bu akıllı telefon, 'ucuzun da ucuzu' olacak, elbette eğer gerçekten de böyle bir cihaz piyasaya çıkarsa.

Bu iddianın kaynağı ise Xiaomi cihazlarla ilgili yaptığı sızıntı bilgilerle tanınan Kacper Skrzypek. X hesabından bir paylaşımla dikkatleri üzerine çeken Skrzypek, Redmi Note 13R Pro'nun Çin'deki mevcut Note 13 5G'nin yeniden markalaştırılmış bir versiyonu olacağını ileri sürdü. 

https://twitter.com/kacskrz/status/1704865715340161449

64 MEGAPİKSEL ARKA KAMERAYLA GELECEK

Peki, Redmi Note 13R Pro özellikleri neler? Xiaomi'nin giriş seviyesi özelliklere sahip 'bütçe dostu' bu akıllı telefonunun 64MP ana arka kameraya sahip olacağı konuşuluyor. Kamerası dışındaki diğer özellikleri ise henüz bilinmiyor ancak bazı tahminler var.

Donanımhaber'in derlediği bilgilere göre, Redmi Note 13R Pro'nun serideki standart modelle neredeyse birebir aynı olacağı söyleniyor. Dimensity 6080 işlemci, 5.000 mAh batarya ve 120 Hz yenileme hızına sahip ekran özelliklerini koruyacak. Ana kameranın çözünürlüğü düşecek.

REDMI NOTE 13R PRO, POCO MARKASIYLA SATIŞA ÇIKABİLİR

Adına ve markalaşmaya gelecek olursak, Xiaomi bu telefonu POCO alt markasıyla sunabilir ve Redmi Note 13R Pro'nun adı da POCO X6 Pro olabilir.

Öte yandan, Redmi Note 13 Pro serisi bir dizi önemli yükseltmeler ile müşterilerin karşısına çıktı. Pro modellerinin ikisinde de ekran altı parmak izi okuyucusu bulunan 120 Hz AMOLED ekran mevcut. Ayrıca 200MP sensörlü ana kameralara sahip. Pro modeli Snapdragon 7s Gen 2, Pro+ ise Dimensity 7200-Ultra yonga setiyle çalışıyor. 

Xiaomi'nin alt markası olan Redmi'nin bir süredir bir diğer Çinli telefon üreticisi vivo ile sıkı bir rekabet içinde olduğunu belirtelim. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...