WhatsApp'tan yeni özellik: Topluluk'lar rahatlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: WABetaInfo
- Güncelleme:
WhatsApp'tan yeni özellik: Topluluk'lar rahatlayacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / WABetaInfo

WhatsApp, Grup özelliği ile yetinmeyen kullanıcılar için bir süre Topluluklar'ı sundu. Anlık mesajlaşma platformu şimdi de yeni ekleyeceği özelliklerle Topluluklar'ı geliştiriyor.

WhatsApp Topluluklar, Grup özelliğinin yetersiz olduğu dönemlerde kullanıcılar tarafından oldukça tercih ediliyor. Çünkü Topluluklar'da yöneticiler dışındaki katılımcıların hareketli oldukça sınırlı. Ek olarak Topluluklar'da birçok gizlilik özelliiği de bulunuyor.

WhatsApp da kullanıcıların Topluluklar'dan daha fazla yararlanması için yeni bir özellik üstünde çalışıyor. Yöneticiler, test edilen özellik sayesinde Topluluklar hakkında daha fazla kontrol sahibi olacak.

KATILIMCILAR, TOPLULUK'A ÜYE EKLEYEBİLECEK

WABetaInfo tarafından bugün yayınlanan habere göre WhatsApp, Topluluklar için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Yeni özellik sayesinde katılımcılar, yöneticilerin izni doğrultusunda Topluluk'a yeni üye ekleyebilecek.

Yeni özellikle WhatsApp, yöneticilere Topluluk'a kimlerin üye ekleyebileceğini soracak. Yöneticiler de Topluluk için yaptığı düzenlemede kimleri üye ekleyebileceğine karar verecek. Aşağıdaki ekran görüntüsünde de yer aldığı gibi yeni özellikte "Herkes ya da Yalnızca topluluk yöneticileri" seçenekleri olacak. Kısaca özetlemek gerekirse yöneticilerin kararıyla katılımcılar, Topluluk'a yeni üye ekleyebilecek.

Söz konusu özellik, Android için WhatsApp beta 2.23.18.20 güncellemesinde test ediliyor. Kararlı sürüme ne zaman geleceği belli değil. WABetaInfo, özellik hakkında şu sözleri paylaştı:

"Bu özellik, topluluk yöneticilerine, grupları ve diğer topluluk üyeleri üzerinde daha fazla esneklik ve kontrol sağlayan önemli bir gelişmedir. Özelliği topluluk yöneticilerinin kimin doğrudan üye ekleyebileceğini seçmesine olanak tanıyan ek bir kontrol katmanı olarak düşünebiliriz."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...