WhatsApp'tan yeni özellik: Kullanıcıların arayüzü kontrol etmesine izin verecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp'tan yeni özellik: Kullanıcıların arayüzü kontrol etmesine izin verecek

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, kullanıcı deneyimini en iyi hale getirmek için sık sık kendini yeniliyor ve özellikler sunuyor. Bu sayede platform, dünyanın en popüler mesajlaşma konumunda yer alıyor. WhatsApp, son olarak kullanıcılarını arayüz üzerinde kontrol sahibi yapacak bir özellik üzerinde çalışıyor.

WhatsApp, arayüzünü en iyi hale getirmek için bazen köklü değişikliler yaparken bazen de ince ayarlar yapıyor. Platform, şimdi de kullanıcıların arayüzü tercih ettikleri biçimde kullanmaları için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

WhatsApp, geçen aylarda Android tablet üzerinden uygulamayı kullanan için yeni bir özellik sundu. Bu özellikte sohbet kutusunun yanında ek olarak en son sohbet edilen kişileri de ekledi. Çünkü eski tasarımda ekranda tamamen sohbet göündüğü için başka birine mesaj göndermek için Kişiler'e girmek gerekiyordu. Bu durum ise bazı kullancıların kullanım kalitesini düşüyordu. WhatsApp ise bunu çözmek adına yukarıda da belirttiğimiz gibi aşağıda yer alan tasarımı getirdi.

WhatsApp'tan yeni özellik: Kullanıcıların arayüzü kontrol etmesine izin verecek

WHATSAPP, ARAYÜZÜ TERCİHE BAĞLI BIRAKTI

Fakat bu tasarım da herkes tarafından ilgi görmedi. Anlık mesajlaşma platformu, bu nedenle bölünmüş tasarımı kontrol edilebilecek bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özelliğe göre WhatsApp kullanıcıları, eğer isterlerse Yan Yana Görünüm Anahtarı ile eski tasarımı kullanmaya devam edecek.

WhatsApp'tan yeni özellik: Kullanıcıların arayüzü kontrol etmesine izin verecek

Çünkü yeni tasarım, herkes için kullanım deneyimini iyileştirmedi. Görme bozukluğu yaşayan ya da teknolojiyle arası olmayan kişiler, WhatsApp'ta sadece belirli kişilerle konuşuyor. Sohbet kutusundaki iletileri iyi görmesi ve okuması için de genişlemiş ekran kullanmaya ihtiyaç duyuyorlar. 

Tabletler için Yan Yana Görünüm'ü Yönetme özelliği şu anda Android 2.23.5.3 WhatsApp beta güncellemesinde test aşamasında bulunuyor. Kararlı sürüme ne zaman geleceği ise şimdilik belli değil. Özelliği kullanmak için aşağıda yer alan adımları izleyebilirsiniz:

  • WhatsApp Ayarlar’a girin 
  • Sohbetler’e girin 
  • Yan Yana Görünüm’de bulunan anahtarı kapatın 

(WABetaInfo)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...