WhatsApp'tan yeni özellik! Artık telefonları aratmayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp'tan yeni özellik! Artık telefonları aratmayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, akıllı telefonlar üzerinden kullanılabilen mesajlaşma odaklı bir platform olarak tanıtıldı. Fakat seneler geçtikte kendini geliştirdi ve artık masaüstünde ve web sürümde de kullanılabiliyor. WhatsApp masaüstü sürümü şimdi uzun süredir beklenen bir özelliğe kavuşacak. WhatsApp masaüstü sürümü artık bu özellikle telefonları aratmayacak.

WhatsApp'ın masaüstü ve web sürümleri için herhangi bir arama ya da görüntülü özelliği bulunuyor. Fakat grup araması ya da çoklu arama yapma özelliği mevcut değil. WABetaInfo tarafından bugün yayınlanan habere göre macOS 23.10.0.70 için WhatsApp beta güncellemesinde grup araması özelliği test ediliyor. 

MACOS İÇİN WHATSAPP'TA GRUP ARAMASI ÖZELLİĞİ TEST EDİLİYOR

WhatsApp akıllı telefonlar dışında web ve masaüstü sürümünde de oldukça tercih ediliyor. Özellikle bilgisayar başında çalışanlar, her dakika telefona bakmak yerine tek ekran üzerinden hem iletişim kuruyor hem de işlerini hallediyor. 

WhatsApp'tan yeni özellik! Artık telefonları aratmayacak

Fakat görüntülü konuşmak ya da grup araması yapmak için üçüncü taraf uygulamaları kullanıyorlar. WhatsApp da bunun yerine kendi uygulamasının kullanılması için macOS masaüstü sürümünde görüntülü konuşma ve grup araması özelliğini test ediyor.

Görüntülü konuşmak için kullanılan buton, aynı zamanda grup araması yapmak için de kullanılacak. Herhangi bir grup olmadan yine de belirli kişilerle aynı anda arama yapmak isteyen kişiler de bu özellikten faydalanabilecek.

Aynı grupta olmayan fakat grup araması yapmak isteyen kişiler yine 7 kişiye kadar seçim yapabilecek ve bu sayede çoklu görüşme özelliğini kullanacak. Öte yandan grup görüşmelerinin kaç kişiye kadar sınırlı olacağı henüz belli değil. Yeni özellik macOS için WhatsApp beta test kullanıcılarına sunuldu. Test aşamasında olan özelliğin ne zaman geleceği şimdilik bilgisi yok.

Öte yandan WhatsApp macOS'ta daha entegre hale gelmek için yeni tasarım üzerinde çalışıyor. WABetaInfo'nun daha önce yayınladığı habere göre WhatsApp macOS'ta daha yeşil hale gelecek.

(WABetaInfo)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...