WhatsApp'tan üç yeni gizlilik özelliği: Hesap çalmak tarih olacak!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp'tan üç yeni gizlilik özelliği: Hesap çalmak tarih olacak!

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, dünyanın her yerinde birçok insan tarafından kullanılıyor. Fakat bu kadar çok tercih edilmesi aynı zamanda birtakım güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor. Anlık mesajlaşma platformu da bu sorunu ortadan kaldırmak için üç yeni güvenlik özelliği üzerinde çalışıyor.

Geçen aylarda bir WhatsApp kullanıcısı, yeni numara satın aldı. Fakat hesap kurulumu yaparken zaten satın aldığı numaraya kayıtlı biri olduğunu fark etti. Satın aldığı numaranın önceki sahibi, WhatsApp hesabını silmemişti bu nedenle mesajlar, profil fotoğrafı gibi özel hayatı etkileyecek birçok veriye ulaştı.

Sosyal medya hesabı üzerinden durumu anlatan kişi, bunun başka insanların da başına geldiğini anlayınca WhatsApp ile iletişim kurdu. Anlık mesajlaşma platformu ise bu durumun artık yaşanmaması adına yeni özellikler üzerinde çalışıyor.

WHATSAPP'TAN HESAPLARIN ÇALINMASINI ÖNLEMEK İÇİN ÜÇ YENİ ÖZELLİK

WhatsApp'ın bu durum üzerine sunacağı özelliklerden ilki Hesap Koruma olacak. Hesap Koruma, WhatsApp'a kayıtlı olan bir hesabın başka bir cihaza yetkisiz taşınmasını engelleyecek. Bu sayede herhangi bir WhatsApp hesabı, direkt olarak başka bir cihazda kendiliğinden açılmayacak. Yenilik; mesajlar, aramalar ve fotoğraflar gibi birçok veri için koruma sağlayacak.

WhatsApp'ın getireceği bir diğer güvenlik özelliği ise CihazDoğrulaması olacak. Cihaz Doğrulaması, WhatsApp hesabını kayıtlı olduğu cihazdaki kötü amaçlı yazılımlardan koruyacak. Çünkü uygulama mağazaları üzerinde üçüncü taraf gibi görünen birçok sahte ve kötü amaçlı yazılım bulunuyor.

WhatsApp'ın güvenlik sağlama amaçlı getireceği özelliklerden sonuncusu ise Anahtar Şeffaflığı oldu. Bu özelliğe göre WhatsApp kullanıcıları, sohbetlerin Uçtan Uca Şifreleme özelliğinin aktif olup olmadığını kontrol edebilecek. Kullanıcılar, bunu yapmak için QR kodunu (Uçtan Uca Şifreleme) tarayarak ya da 60 haneli bir kod paylaşarak denetim yapabilecek.

Bu özelliklerin tamamı, şu anda geliştirilme aşamasında yer alıyor. İlerleyen günlerde kararlı sürüme gelecek. Anlık haberleşme uygulamasının geliştirdiği bu özellikler, WhatsApp kullanıcılarının gizlilik ve güvenlik konusundaki birçok soru işaretini giderecek.

(WABetaInfo)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...