WhatsApp'tan sonra Instagram'dan da yeni hamle geldi: Tek kaydırma ile hatırlatıcı aktif edilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp'tan sonra Instagram'dan da yeni hamle geldi: Tek kaydırma ile hatırlatıcı aktif edilecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Meta şirketinin bünyesinde hizmet veren sosyal medya uygulamalarından arka arkaya yenilikler gelmeye devam ediyor. Android ve iOS beta sürümlerinde anlık sesli mesajlar özelliğini test etmeye başlayan WhatsApp’tan sonra Instagram’dan da yeni bir hamle geldi. İşte Instagram’ın test aşamasında olan yeni özelliğine ilişkin ayrıntılar…

Facebook, Instagram ve WhatsApp uygulamalarını kendi çatısı altında bir araya getiren Meta şirketi, son dönemlerde güçlü bir çıkış yakaladı. Senelerdir Facebook uygulaması ile adından söz ettiren Mark Zuckerberg, şimdi de WhatsApp ve Instagram hamleleri ile dikkat çekti. İki uygulamanın da dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları arasında yer alması şirketin büyüme hızını gözler önüne sererken şirketin bu büyüme ile yetinmeyip uygulamalarda yeni özellikler test etmeye başladığı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp için yeni bir özelliği hizmete açan Meta, bundan sonra grup yöneticilerinin izni olmadan yeni katılımcıların gruplara dahil edilemeyeceğini açıkladı. Yöneticinin isteğine bağlı olarak aktif edilebilecek olan bu özelliğin ardından WhatsApp için yeni bir özelliğin daha test aşamasında olduğu öğrenildi.

WHATSAPP'IN SESLİ MESAJLARINA YENİ SEÇENEK

Gelen haberlere göre, WhatsApp’ta kaybolan mesajlardan sonra kaybolan sesli mesajlar özelliği de aktif olacak. Kullanıcılar ilgili ses kayıtlarını yalnızca bir kere dinleyebilecek ve telefonlarına indiremeyecek. Ayrıca kaybolan sesli mesajın bir başka WhatsApp kullanıcısına gönderilmesi de mümkün olmayacak.

WhatsApp adına geliştirilen ve şu an test aşamasında olduğu öğrenilen yeni özelliğin ardından Meta’dan bir de Instagram adına yeni bir özellik girişimi geldi. Instagram’ın yeni özelliğinin de test aşamasında olduğu ve yakın zaman içerisinde dünya genelinde erişime açılacağı ileri sürüldü.

RAKAMLAR GÖRÜLEBİLECEK

Instagram için üzerinde çalışılmaya başlanan yeni özelliğe göre reklamlar uygulamanın arama kısmında görüntülenebilecek ve reklamlara ilişkin rakamlara erişim sağlanabilecek.

HATIRLATICI ÖZELLİĞİ AKTİF OLACAK

Instagram’ın yeni özelliği kapsamında yaklaşan bir etkinliğin olması durumunda hatırlatıcı aktif hale getirilebilecek ve etkinliğe kısa bir zaman kalan Instagram kullanıcısına haber verilecek. Bu özellik, kullanıcının isteğine bağlı olarak aktif edilebilecek. 

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...