WhatsApp'tan mesajlaşmaya yeni soluk

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp'tan mesajlaşmaya yeni soluk
TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, mesajlaşma deneyimini geliştirmeye yönelik bir güncellemeyi yayınlamak için hazırlanıyor. Uygulamanın test sürümünde, mesajlaşmaya adeta yeni bir soluk getirecek özellikler göründü.

WhatsApp, kullanıcı deneyimini ve mesajlaşma yeteneklerini geliştirmek için yeni metin biçimlendirme araçları geliştiriyor. Bu yeni metin biçimlendirme araçları, kod parçacıklarını engellemek, belirli bir metni alıntılamak ve metin listeleri oluşturmak için sözdizimini içeriyor. 

Platformun ilk metin biçimlendirme araçlarını sunmasının üzerinden uzun zaman geçti. Bunlar; italik, kalın, üstü çizili ve tek aralıklı yazıyazma stillerini kapsıyordu. Ancak WhatsApp, ek metin biçimlendirme araçları sunarak mesajlaşma uygulamasını kullanıcılar için daha da iyi hale getirmek istiyor. Özellikle, mesajlarınızın gelecekte nasıl görüneceğini değiştirmenize izin verecek üç yeni araç geliştirdiğini belirtelim.

WhatsApp, bu yeni metin biçimlendirme araçları sayesinde kullanıcıların mesajlarını şekillendirmelerine imkan tanıyarak daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlıyor ve iletişim deneyimini kesinlikle geliştirecektir. 

WHATSAPP 'CODE BLOCK' GÖRÜNTÜLENDİ

Yenilikler, WhatsApp Masaüstü beta'nın son güncellemelerinden biri aracılığıyla keşfedildi. WABetaInfo, test aşamasındaki yeni metin biçimlendirme araçlarının ekran görüntüsünü alarak paylaştı. 'Code Block', 'Kod Bloğu' özelliği, WhatsApp'ta kod satırlarını paylaşmayı ve okumayı çok daha rahat ve okunabilir hale getirmek için tasarlandı. 

WhatsApp'tan mesajlaşmaya yeni soluk

Özellikle yazılım geliştiriciler ve teknoloji endüstrisinde yer alan ve iş arkadaşları veya arkadaşlarıyla sık sık kod parçacıkları ileten herkes için kullanışlı bir işlev olacaktır. WhatsApp, bu yeni metin biçimlendirme aracını sunarak, kod parçacıklarının kafa karıştırıcı bir şekilde görüntülenmesi sorununu ortadan kaldırarak teknik tartışmaların genel kalitesini artırmayı amaçlıyor.

WHATSAPP'A ALINTI ARACI GELİYOR

Geliştirme aşamasındaki ikinci biçimlendirme aracı 'Alıntı' özelliği. Bu araç, kullanıcıların bir sohbette belirli mesajlara veya cevaplara geri dönmelerine yardımcı olacak. Bu yeni biçimlendirme aracı, kullanıcıların metnin belirli bir bölümünü vurgulamasına imkan tanıdığından, mevcut alıntı mesajı özelliğinden farklıdır.

Genellikle, bir grup sohbetindeki konuşmalar hızlı olabilir ve kullanıcılar bağlamı veya ilgili bilgileri unutabilir. Yeni alıntı metni biçimlendirme aracı, kullanıcıların belirli bir metni alıntılamalarına ve doğrudan cevaplamalarına imkan tanıyarak bu zorluğun üstesinden gelmeyi amaçlıyor olabilir.

Son olarak, üçüncü biçimlendirme aracı, kullanıcıların bir öğe listesi oluşturmasını sağlayacak. WhatsApp yenilik yapmaya ve yeteneklerini genişletmeye devam ettikçe, bu biçimlendirme araçları, geniş kullanıcı tabanının çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan platforma faydalı eklemeler haline gelebilir.

WhatsApp'ın aynı metin biçimlendirme araçlarını iOS ve Android cihazlara getirmeyi amaçladığını da belirtelim. Yeni metin biçimlendirme araçları şu anda geliştirme aşamasında ve bunlar, WhatsApp Desktop (Masaüstü) beta'nın gelecekteki bir güncellemesinde tüm kullanıcılara sunulacaktır. 

(Kaynak: WABetaInfo) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...