WhatsApp'tan dolandırıcıların önünü kesecek yenilik

Düzenleyen: / Kaynak: Gizchina
- Güncelleme:
WhatsApp'tan dolandırıcıların önünü kesecek yenilik

TEKNOLOJİ Haberleri  / Gizchina

WhatsApp üzerinden son dönemde dolandırcılık şikayetleri artış gösterdi. Anlık mesajlaşma platformu da kullanıcılarını korumak ve dolandırıcıların önünü kesmek için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Peki, yeni özellik, dolandırıcılara nasıl engel olacak? İşte cevabı.

WhatsApp'ta gerçekte işletme olmayan fakat işletme hesabı açan birçok profil bulunuyor. Sahte işletme profilleri, dolandırıcılığa zemin hazırlıyor. Özellikle son dönemde WhatsApp üzerinden dolandırılan ya da dolandırıcılara maruz kalan birçok şikayet var. WhatsApp da dolandırıcılığı önlemek ve kullanıcılarını korumak için ticari hesaplara yönelik yeni özelliklerini duyurdu.

WHATSAPP'TAKİ TİCARİ HESAPLAR İÇİN 'DOĞRULAMA SİSTEMİ' GELİYOR

Gizchina tarafından bugün yayınlanan habere göre WhatsApp'taki ticari hesaplar için 'Doğrulama Sistemi' geliyor. Ticari hesapların Doğrulama Sistemi'ni kullanması için adından da belli olduğu gibi işletme kimliklerini kanıtlamaları gerekecek.

İşletmeler, Doğrulama Sistemi'ni kanıtladıktan sonra ticari hesap olmaya hak kazanacaklar. Doğrulamadan sonra işletmelerin yanında doğrulandığını belirten hesap rozeti yer alacak.

Rozet sayesinde kullanıcılar, ticari hesabın gerçekten de ticari işletme olduğunu anlayacak. Dolandırılma olayları da söz konusu özellik sayesinde en aza inecek.

WhatsApp, Doğrulama Sistemi'ne ek olarak işletme hesapları için başka bir dizi özellik de sunacak. Özellikler arasında birden cihaz desteği ve Flows (Akış) yer alıyor. Müşteriler, Flows üzerinden işletmelerin WhatsApp sohbet penceresinden ayrılmasına gerek kalmadan müşterilere geniş bir hizmet yelpazesi sunmayı sağlayacak. Müşteriler, Flows üzerinden randevu alabilecek ya da teslimatlar için planlama yapabilecek.

Habere konu olan özelliklerin tamamı, test aşamasında bulunuyor. Kararlı sürüme de kısa süre içinde gelmesi bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Gizchina
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...