WhatsApp'tan Android kullanıcılarına sürpriz: Can sıkan özellik değişiyor! Artık saniyeler içinde halledilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp'tan Android kullanıcılarına sürpriz: Can sıkan özellik değişiyor! Artık saniyeler içinde halledilecek

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp yeni bir özellik üzerinde çalışırken yakalandı. Bu yeni işlev sohbet aktarımını çok daha kolay hale getirecek. İşte Android cihazlar arasında sohbet aktarımını kolaylaştıracak WhatsApp yeniliği…

WABetaInfo'nun aktardığı bilgilere göre, WhatsApp'ın kullanıcılara sunacağı yeni bir sürümü, insanların yerel bir ağ kullanarak (Wi-Fi veya Wi-Fi Direct aracılığıyla) bir Androidcihazdan başka bir Android cihaza WhatsApp verilerini aktarmalarına imkan tanıyacak. Bu özellik, Google Drive'a olan ihtiyacı ortadan kaldıracak, yani insanlar artık sohbetleri bir cihazdan diğerine aktarmak isterlerse verilerini bulut hizmetine yedeklemek zorunda kalmayacak.

Yerel bir ağ üzerinden yeni sohbet aktarma özelliği, WhatsApp beta sürümü 2.23.1.26 ve 2.23.1.27'de görüldü. Peki, Android cihazlar arasındaki WhatsApp veri aktarımı nasıl yapılacak? Oldukça basit: WhatsApp'ı yeni bir cihaza yüklediğinizde bir QR kodunu taramak için cihazın kamerasını açacak olan başka bir cihazdan sohbetleri içe aktarma seçeneğini seçmeniz gerekir. Diğer cihazınızda, WhatsApp ayarlarına gidip verileri bir QR kodu getirecek başka bir cihaza aktarma seçeneğini seçmeniz gerekecek. Daha sonra bu QR kodunu yeni cihazınızla tarayın ve işte, her iki telefon da yerel bir ağ kullanarak bağlanacak ve veri aktarımı gerçekleşecek.

WhatsApp'tan Android kullanıcılarına sürpriz: Can sıkan özellik değişiyor! Artık saniyeler içinde halledilecek

WHATSAPP ANDROID CİHAZLAR ARASI VERİ AKTARIMI KOLAYLAŞIYOR

WhatsApp'ta yakında çıkacak olan bu özellik, yalnızca sohbet aktarma sürecini basitleştirmekle kalmayacak, aynı zamanda yerel bir ağ üzerinden veri aktarımı genellikle bir bulut hizmetinden indirmekten çok daha hızlı olduğundan, mevcut işleme kıyasla önemli ölçüde daha hızlı olacak.

Bu yeni özellik şu anda halen geliştirme aşamasında olsa da Play Store’da yayınlanan WhatsApp beta güncellemesiyle özelliğin arayüzünün nasıl görüneceği ortaya çıktı. Bu arada, sohbet geçmişinizi diğer cihaza aktarabilmek için uygulama sizden bazı izinleri aktif etmenizi isteyecektir.

Geçtiğimiz yıl WhatsApp, kullanıcıların sohbet yedeklemelerini Android'den iOS'a ve iOS’tan Android’e aktarmalarına izin vererek en popüler iki akıllı telefon platformu arasında geçiş yapmayı çok daha kolay hale getirdi. Android cihazlar arasındaki yeni veri aktarımı özelliğinin ise ne zaman beta test kullanıcılarına ve ardından tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulacağını ise henüz bilmiyoruz. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...