WhatsApp'ın yeni özelliği ekran paylaşımı herkes için yayılıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp'ın yeni özelliği ekran paylaşımı herkes için yayılıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, kısa süre önce Android ve iOS cihazlarda kullanıma sunduğu iki yeni özelliği Windows betada da erişime açtı. Bu özellikler, mesaj düzenleme ve ekran paylaşımı.

WhatsApp'ın Windows beta 2.2322.1.0 güncellemesiyle görüntülü görüşme yaparken ekran paylaşma seçeneği geldi. Bu özellik, sadece birkaç gün önce Android beta 2.23.11.19 güncellemesiyle test kullanıcılarına sunulmuştu. Ekran paylaşımı özelliğinin ne olduğunu açıklamak gerekirse, tıpkı Microsoft Teams ve Google Meet gibi video konferans platformlarında görüntülü görüşme yapılırken kendi cihazınızın ekranını karşınızdaki kişi / kişilerle paylaşmanızı sağlar.

WABetaInfo sitesinin aktardığı bilgilere göre, ekran paylaşma seçeneği WP hesabınız için kullanılabilir olduğunda, görüntülü arama alt kontrolünde bulunan paylaşma seçeneğine tıklayarak ekranınızı paylaşabileceksiniz. Bu özellik ile video görüşmesine bağlı herkesle ekranınızın belirli bir penceresini veya tüm içeriği paylaşma imkanınız olacak. Bununla birlikte, ekranınızın içeriğini, aramaya mobil cihazlarından bağlanan kişilerle bile paylaşabileceğinizi belirtelim.

Ekranınızı paylaşmayı durdurmak istediğinizde 'Ekran Paylaşımını Durdur' butonuna tıklayarak paylaşımı durdurabileceksiniz. Ayrıca, ekranınızı paylaşırken hassas bilgilerinizin de yansıyacağını unutmayın. Şu anda Windows için ekran paylaşma seçeneği test aşamasında ancak kararlı sürümle bazı kullanıcılara ulaştığı yönünde iddialar da var. 

WHATSAPP MESAJ DÜZENLEMEYİ HER YERDE BAŞLATTI

Birkaç hafta önce Mark Zuckerberg, WhatsApp'a mesaj düzenleme özelliği geldiğini duyurdu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, bir mesajı gönderdikten sonraki 15 dakika içinde mesajı düzenleyebilecek.

İşte bu özellik Zuckerberg tarafından duyurulmasına rağmen, yerel Windows masaüstü uygulamasından mesajları düzenlemek henüz mümkün değildi. Ancak Microsoft Store'da bulunan en son güncelleme sayesinde bazı beta test kullanıcıları artık mesajları düzenleyebiliyor. 

WhatsApp'ın yeni özelliği ekran paylaşımı herkes için yayılıyor

Ekran görüntüsüne göre, düzenleme eylemi mesaj menüsünde görünüyor ve kullanıcıların metin mesajlarını düzenlemesine imkan tanıyor. Mesaj düzenlemenin sizin kullandığınız Windows cihazına gelip gelmediğini kontrol etmek için, WhatsApp'tan bir mesaj atarak 15 dakika içinde mesajın üzerindeki seçenekler tuşundan 'Düzenle' butonunun olup olmadığına bakın.

Ayrıca farklı bir cihazdan gönderilmiş bir mesajı düzenlemek şu an için mümkün değil.

(Kaynak: WABetaInfo, Derleyen: Türkiye Gazetesi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...