WhatsApp'ın yeni güvenlik önlemi ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp'ın yeni güvenlik önlemi ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, kullanıcı hesaplarını korumak için yeni bir güvenlik önlemi daha başlatmaya hazırlanıyor. Hesap doğrulama için bir parola özelliği üzerinde çalışıyor.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın Android beta test programına gelen e-posta adresi kullanarak hesap doğrulama özelliğini duyurmuştuk. Bu özellikle WhatsApp, bir e-posta adresi kullanarak hesabınızı koruma ve doğrulama işlevi sunarak hesabınıza başka bir güvenlik katmanı eklemeyi hedefliyor. Bununla birlikte WhatsApp, hesaplarımızı doğrulamamıza yardımcı olacak yeni yollar da araştırıyor.

WABetaInfo sitesinin haberine göre, Google Play Store'da bulunan Android için en son WhatsApp beta güncellemesi 2.23.17.5'te ortaya çıktığı üzere WP, geçiş anahtarı desteği üzerinde çalışıyor. Bu ekran görüntüsüne baktığımızda, geçiş anahtarı özelliği, kullanıcılara güvenli bir şekilde oturum açmanın basit bir yolunu sağlayacak gibi görünüyor. 

WHATSAPP GEÇİŞ ANAHTARI NEDİR?

Geçiş anahtarı, kimliğinizi doğrulamak için kullanılan kısa bir sayı veya karakter dizisidir ve yalnızca onaylı cihazların kimliğinin doğrulanabilmesini sağlamak için bir tür güvenlik kodu görevi görür. Google şifre yöneticisinde güvenli bir şekilde saklandığından, geçiş anahtarını hatırlamanıza gerek de olmaz. WhatsApp, hesap doğrulama amacıyla bu teknolojiyi desteklemeyi planlıyor.

Parola, kimliğinizi doğrulamak için parmak izinizi, yüzünüzü veya ekran kilidinizi kullanacağından güvenliği kesinlikle artırır ve PIN'ler gibi geleneksel yöntemlerin ötesinde ekstra bir koruma katmanı sağlar. Ayrıca, geçiş anahtarlarının Google Password Manager'da (Google Şifre Yöneticisi) güvenli bir şekilde saklanması, yetkisiz erişime karşı güçlü koruma sağlarken kolay erişim imkanı sunar. 

Parola özelliği şu anda geliştirme aşamasında ve uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde kullanıma sunulması bekleniyor. 

(Kaynak: WABetaInfo) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...