WhatsApp’a iki özellik birden! Aylardır herkes bekliyordu... Nihayet göründü

Düzenleyen: / Kaynak: WABetaInfo
WhatsApp’a iki özellik birden! Aylardır herkes bekliyordu... Nihayet göründü

TEKNOLOJİ Haberleri  / WABetaInfo

Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp, aylardır beklenen iki yeni özelliğini yavaş yavaş kullanıcılara sunmaya başlayacak. Ortaya çıkan ekran görüntülerine göre, bu özelliklerden biri mesaj düzenleme diğeri ise çevrim içi gizleme seçeneği. İşte ne zaman kullanıcılara sunulacağı…

2 milyarı aşkın kullanıcı sayısı ile en popüler anlık mesajlaşma ağı olan WhatsApp, özellikle 2022 yılı içinde onlarca yeni özelliği kullanıcılarına sundu. Emoji ile mesajlara tepki verme seçeneğinden, grup katılımcı sayısının artırılmasına kadar bu yıl WhatsApp tam anlamıyla köklü değişiklikler yaptı. Nihayet uzun zamandır beklenen iki özellik de ortaya çıktı. 

WhatsApp’ın Android beta sürümünden ve masaüstü beta programından elde edilen ekran görüntülerine göre, platform mesaj düzenleme özelliğini kullanıcılara sunmaya çok yakın. Geliştirme aşamasındaki bu özellik ile kullanıcılar bir mesajı gönderdikten sonra da belirli sınırlamalar çerçevesinde üzerinde düzenleme yapabilecek. 
Şu anda geliştirme aşamasındaki mesaj düzenleme özelliğinin kısa süre sonra test kullanıcılarına ardından da tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulması bekleniyor. Bununla birlikte, WhatsApp’ın mesaj düzenleme özelliğinin ayrıntılarını henüz bilmiyoruz. 

WHATSAPP ÇEVRİM İÇİ GİZLEME GELİYOR

Geçtiğimiz ay WhatsApp’ın sahibi Meta şirketinin CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook'taki bir paylaşımında WhatsApp kullanıcılarına sunulacak üç yeni gizlilik özelliğinden bahsetti. Bunlar, geçmiş grup katılımcılarını görme, ekran görüntüsü alınmasını engelleme ve WhatsApp'ta çevrim içi bilgisini kimlerin görebileceğini seçme işlevleriydi. 

Birçok Android beta test kullanıcısı, Android 2.22.20.9 WhatsApp beta güncellemesini yükledikten sonra WhatsApp'ta çevrim içi bilgisini kimlerin görebileceğini yönetmeye başlamıştı. Ancak nihayet iOS (iPhone) kullanıcıları için de sevindirici bir gelişme yaşandı; WhatsApp çevrim içi bilgisini gizleme seçeneği iOS beta’sına da geldi. TestFlight'tan WhatsApp’ın en son beta sürümünü indiren iPhone kullanıcıları WhatsApp çevrim içi bilgisini gizlemeye başladı. 

Peki, WhatsApp çevrim içi nasıl gizlenir? Öncelikle telefonunuzdan WhatsApp uygulamasını açmanız gerekiyor. Ardından iOS’ta sırasıyla Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Son görülme ve Çevrimiçi seçeneklerine tıklamanız lazım. Daha sonra burada Son görülmenizi ve çevrim içi olduğunuzda bunu kimlerin görebileceğini seçmeniz istenecek. Seçenekler arasında ise ‘Herkes’, ‘Kişilerim’, ‘Şunlar hariç kişilerim’ ve ‘Hiç kimse’ seçenekleri yer alacak. Eğer kimsenin ‘bana neden yazmadın’, ‘sürekli çevrim içisin ama mesajıma cevap vermiyorsun’ demesini istemiyorsanız ‘hiç kimse’ ya da ‘şunlar hariç kişilerim’ seçeneklerinden birini belirleyebilirsiniz. 

WhatsApp, çevrim içi gizleme seçeneğini son görülme gizleme seçeneği ile aynı yaptığı için son görülmenizi göremeyecek kişilerin çevrim içi bilginizi de göremeyeceğini unutmayın. Bu arada, tıkladığınız seçeneğe göre aynı şekilde siz de kısıtladıklarınızın çevrim içi bilgisini göremeyeceksiniz. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...