WhatsApp tüm iPhone kullanıcılarına beklenen özelliği sundu

Düzenleyen:
WhatsApp tüm iPhone kullanıcılarına beklenen özelliği sundu

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, iOS cihazlara (iPhone) yeni bir özelliğini göndermeye başladı. Bu özellik silinen mesajı geri alma butonu. Peki, silinen mesajı geri almak ne işe yarıyor? WhatsApp silinen mesaj nasıl geri alınır? İşte cevapları…

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, iPhone kullanıcıları için App Store uygulama mağazasında 22.19.75 güncellemesini sundu. Güncellemenin açıklamasında birkaç yeni özellikten bahsedildi fakat bu özelliklerden bazıları zaten bir süredir bulunuyordu. Yine de iPhone telefonlara gelen yeni WhatsApp özelliklerine bir göz atalım…
Artık sohbetlerinizi ‘okunmadı’ mesaj filtresiyle sıralayabilirsiniz. Bunun için telefonunuzda arama sekmesinin yanındaki yeni filtre simgesine dokunmanız gerekecek. 
Bir diğer özellik aslında birkaç aydır mevcut ancak resmi açıklamada ‘yeni’ özellikler arasında yer aldığı için hatırlatmak amacıyla aktarıyoruz; artık tam 2 gün 12 saat içinde gönderdiğiniz bir mesajı herkesten silebilirsiniz. 
Grup katılımcı sayısı sınırı 512'ye kadar yükseltildi.
Gönderilen belge türü dosyaların boyutu da 2 GB'a çıkarıldı. Yani artık daha büyük boyutlardaki dosyaları WhatsApp üzerinden gönderebilirsiniz. 
Artık ‘benden sil’ yaparak kendinizden sildiğiniz mesajları geri alabileceksiniz. 
İlk 4 özellik önceki güncellemede zaten mevcuttu. Bu nedenle son özelliği aktaralım. ‘Benden sil’ yaparak gönderdiğiniz mesajları yalnızca kendi WhatsApp’ınızdan silmeniz mümkün. Bu zaten WhatsApp’ın temel özelliklerinden ancak artık kendinizden sildiğiniz mesajınızı geri alabiliyorsunuz. 
‘Benim için sil’ seçeneğini kullandığınızda yanlışlıkla silinen mesajları geri almak mümkün. Bu durumda, silinen mesajın geri gelmesi için birkaç saniyeliğine ortaya çıkan ‘geri al’ butonu görünecek ve butona basarak mesajı geri getirebileceksiniz. 
Peki, WhatsApp silinen mesajı geri getirme özelliği neye yarayacak? Bu özellik, bir mesajı herkes için silmek isterken yanlışlıkla sadece kendinizden sildiğinizde yaşadığınız sorunu gidermeye yarıyor. Sildiğiniz mesajı geri getirdikten sonra herkesten silebileceksiniz. 
Silinen mesajı geri alma özelliği şu anda iOS kullanıcılarına açıldı. Bu özelliği kullanmak için App Store’dan WhatsApp uygulamasını güncelleyin ve özelliği kullanmak için deneme yapın. Eğer hala sildiğiniz mesajı geri almak için buton çıkmıyorsa birkaç gün daha beklemeniz gerektiği anlamına geliyor. Zira tüm cihazlara aynı anda yeni özellikler sunulmayabiliyor, yavaş yavaş tüm iPhone’larda kullanıma açılacaktır. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...