WhatsApp testinde ortaya çıktı: Android telefonlara geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp testinde ortaya çıktı: Android telefonlara geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, yeni bir özelliği test kullanıcılarına sunmaya başladı. Artık Android cihazlarda WP uygulamasında ekran paylaşımı mümkün olabilecek.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son aylarda sürekli olarak bir güncelleme akışında. WhatsApp'ın son güncellemesi, Zoom ve Microsoft Teams gibi iş merkezli görüntülü görüşme platformlarında bulunan ekran paylaşımı özelliğini kullanıcılara sunuyor. WABetaInfo'nun keşfettiği bilgilere göre, mesajlaşma uygulaması, görüntülü aramanın diğer ucundaki kişiyle ekranınızın içeriğini kaydedecek ve görüntüleyecek bir ekran paylaşım özelliğini başlatma sürecinde. 

Söz konusu ekran paylaşımı özelliği üzerinde ok bulunan bir telefon simgesiyle gösteriliyor ve WhatsApp çağrılarının altında görünen kamera değiştirme, videoyu sessize alma ve devre dışı bırakma gibi uzun süredir devam eden araçların yanında konumlanacak.

WhatsApp testinde ortaya çıktı: Android telefonlara geliyor

WhatsApp'ın ekran paylaşımı özelliği sayesinde bir görüntülü görüşme sırasında ekranınızı görüştüğünüz kişiyle anlık olarak paylaşabileceksiniz (Foto: WABetaInfo)

Bu yeni butona tıkladığınızda uygulama, WhatsApp ekranınızı görüntülü görüşme yaptığınız kişiyle paylaşmak isteyip istemediğinizi soracak. Eğer WP ekranınızı paylaşmanızda bir sakınca görmüyorsanız 'Şimdi başla' butonuna tıklamanız gerekecek.

Bununla birlikte, görüntülü görüşme esnasında istediğiniz zaman ekranınızı paylaşmayı durdurabileceksiniz. 

WHATSAPP EKRAN PAYLAŞIMI NE ZAMAN GELECEK?

Ekran paylaşımı özelliği şu anda yalnızca belirli Android beta test kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor ancak önümüzdeki haftalarda daha fazla kullanıcıya ulaşmasını bekliyoruz. Mesajlaşma hizmeti genellikle bir özelliği birkaç ay boyunca geliştirme sürecinde tutar, ardından test kullanıcılarına sunarak özelliği bir kısım kullanıcıya ulaştırır ve dener. Test aşaması başladıktan birkaç hafta sonra ise yeni özellikler kararlı sürümle tüm kullanıcılara sunulur. 

Öte yandan, ekran paylaşımı özelliği de diğer birçok yeni özellik gibi eski Android telefon modellerinde, daha büyük grup aramalarında veya WhatsApp'ın en son sürümünün yüklü olmadığı cihazlarda çalışmayabilir. 

Bu arada, teknoloji devi Apple da benzer bir ekran paylaşım özelliğini Ocak ayında mesajlaşma ve arama hizmeti FaceTime'da başlatmıştı

WHATSAPP BÜLTEN VE KULLANICI ADI ÖZELLİKLERİ YOLDA

WhatsApp, işletmelerin güncellemelerini, duyurularını paylaşabileceği 'bülten' adlı bir özellik üzerinde çalışıyor ve bültenler ile durum paylaşımlarının yer alacağı 'güncellemeler' bölümü üzerinde çalışıyor. 

Ayrıca WhatsApp, 'kullanıcı adı' getirecek. Böylece kullanıcılar, kendilerine bir kullanıcı adı belirleyebilecek. Kullanıcı adı sayesinde sadece telefon numarasıyla mümkün olan sohbet başlatma işi tarihe karışacak. Yani tıpkı Telegram'daki gibi eğer birine telefon numaranızı vermek istemiyorsanız ama mesajlaşmak istiyorsanız kullanıcı adınızı vererek iletişim kurabileceksiniz.

Öte yandan şirket, uzun yıllardır talep edilen 'mesaj düzenleme' özelliğini de sunuyor. Yakında kullanıcılar, bir mesaj gönderdikten sonraki 15 dakika içinde mesajın üzerinde düzenleme yapabilecek. Ancak düzenlenen mesajlar 'düzenlendi' etiketiyle görülecek.  

Mesajlaşma uygulaması, yalnızca şifrenizi girerek veya yüz tanıma ile belirli bire bir veya grup sohbetlerini açmanızı sağlayan 'sohbet kilidi' özelliğini de sundu. 

(Kaynak: Türkiye Gazetesi, Engadget)

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...