WhatsApp kullanıcılarını büyük bir dertten kurtaracak özellik yolda!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp kullanıcılarını büyük bir dertten kurtaracak özellik yolda!

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, yeni özellikler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Mobil cihazlarda ve büyük ihtimalle masaüstü sürümünde arayüzde küçük bir dokunuş yapacak olan platform, artık sohbetlerde numaraların yerine WhatsApp hesabına kayıtlı olan adları ön plana çıkaracak. Ayrıca WhatsApp, kullanıcıları büyük bir dertten de kurtaracak. İşte o özellikler...

Popüler uygulama WhatsApp, 2 milyardan fazla kullanıcısına ücretsiz olarak mesajlaşma hizmeti sunuyor. Teknoloji devi ve Facebook ve Instagram’ın da sahibi olan Meta’nın bünyesindeki WhatsApp, Telegram ve Signal gibi rakip mesajlaşma platformlarına karşı sürekli yeni özellikler getiriyor. Son olarak şirket, sohbet arayüzünde küçük bir değişiklik yaparak telefon numaraları yerine isimleri ön plana çıkarmaya başladı.

Sohbet ekranındaki küçük dokunuş, WhatsApp’ın beta test programında ortaya çıktı. Buna göre, artık mesajlarda, rehbere kayıtlı olmayan kişilerin telefon numaraları yerine WhatsApp hesap adları ön planda görünecek. Telefon numaraları ise ikincil etiket olarak gösterilecek.

WhatsApp kullanıcılarını büyük bir dertten kurtaracak özellik yolda!

WhatsApp, bu özelliği Android akıllı telefonlarda bazı beta test kullanıcılarına sunuyor. Pek çok kullanıcı, Google’ın uygulama mağazası Play Store'dan en son WhatsApp beta 2.22.25.9 güncellemesini yükledikten sonra, gruplarda görünen bu özelliği fark etmeye başladı.

Mesajlaşma devi WhatsApp’ın grup sohbetlerinde yapmaya başladığı bu küçük dokunuşu şimdilik test aşamasında olsa da gelecekteki kararlı güncellemelerle tüm kullanıcılara gönderilmesi bekleniyor.

WHATSAPP MESAJLARINDA İSTEDİĞİNİZ TARİHE GİDEBİLECEKSİNİZ

WhatsApp, mesajlarda arama yapmayı kolaylaştıracak ‘tarihe göre arama’ özelliğini de geliştirmeye çalışıyor. İki yıl kadar önce test edilen ancak kullanıma sunulmayan bu tarihe göre filtreleme özelliğinin bu defa kullanıcılara sunulması bekleniyor. Tarihe göre mesaj arama özelliği şu anda sınırlı sayıdaki test kullanıcısı tarafından kullanılıyor.

WhatsApp kullanıcılarını büyük bir dertten kurtaracak özellik yolda!

22.19.0.73 kodunu taşıyan yeni iOS beta güncellemesinde ortaya çıkan tarihe göre arama işlevi, bir sohbette istediğiniz tarihe geçme imkanı sunuyor. Özelliğin, bir mesajı bulmaya çalışırken faydalı olacağı beklentisi hakim. 

Sohbet ekranında bir mesajı bulmaya çalışırken, klavyenin sağ üst kısmında görünecek olan takvim simgesine tıkladığınızda istediğiniz tarihi seçebileceksiniz.

WHATSAPP İKİ ÖZELLİĞİ HERKESE SUNDU

Meta'ya ait mesajlaşma platformu WhatsApp, yeni bir güncelleme yayınlayarak grup sohbetlerinde profil fotoğraflarını göstermeye başladı. WhatsApp grup sohbetlerinde artık mesaj atan kişilerin profil fotoğrafları sohbet ekranında görünüyor. Yuvarlak bir halka ile gösterilen profil fotoğrafları şimdiden milyonlarca kullanıcının ilgisini çekti.

Ek olarak, kendi kendine mesaj atmayı sağlayan özellik de artık devrede. WhatsApp’ta kendinize mesaj atmak için yapmanız gereken tek şey ise, uygulamayı güncelledikten sonra ‘yeni sohbet’ ekranını açarak ilk sıralarda kendinizi bulmak. Aslında bu özellik de yıllardır WhatsApp kullanıcıları tarafından isteniyordu. Çünkü özellikle büyük gruplarda rehberde kayıtlı olmayan kişiler uygulamada aynı adı kullanıyorsa karışabiliyordu. Bunun yanı sıra WhatsApp’ta kendi adını kullanmayan ya da hiçbir isim kullanmayan kişileri tanımak açısından da sohbet ekranında profil fotoğraflarının görünmesi faydalı olacaktır.

(WABetaInfo) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...