WhatsApp, sevilen özelliği videolar için de genişletti

Düzenleyen: / Kaynak: 9To5Mac
- Güncelleme:
WhatsApp, sevilen özelliği videolar için de genişletti

TEKNOLOJİ Haberleri  / 9To5Mac

WhatsApp, kullanıcılarının sohbetler arasında yüksek çözünürlüklü görüntüler gönderme özelliğini geçen hafta güncelledi. Güncellemeyle birlikte artık kullanıcıları görüntüleri gönderirken WhatsApp daha az sıkıştıracak. Bugün ortaya çıkan habere göre söz konusu özellik şimdi de videolar için geliyor.

Sosyal medyanın gelişimi, fotoğraf ve videolara verilen önemi artırdı. Sosyal medya kullanıcıları, birbirlerine fotoğraf veya video gönderirken sıkıştırmayı en az yapan platformları tercih ediyor. Platformlar da kullanıcılar tarafından tercih edilmek için kendilerini bu yönde geliştiriyor. 

WhatsApp da kısa süre önce fotoğrafları yüksek kalitede göndermeye yarayan bir özellik tanıttı. Özellik daha sonra sıkıştırılmanın en aza indirilmesi için güncellendi. Anlık mesajlaşma platformu bu özelliği şimdi de videolar için genişletiyor.

WHATSAPP, VİDEOLARI DA SIKIŞTIRMADAN GÖNDERECEK

9To5Mac tarafından yayınlanan habere göre WhatsApp, yüksek kalitede fotoğraf gönderme seçeneğini videolar için de aktif ediyor. WhatsApp kullanıcıları artık tercih ettikleri durumda videoları 720p olarak gönderecek.

Fonksiyon gelmeden önce WhatsApp'ta videolar 480p olarak gönderiliyordu. Yeni özelliğin gelmesinden sonra kullanıcılar videoları göndermek için standart kalite (480p) ya da HD kalitede (720) gönderebilecek.

Yükseltme tam olarak HD kaliteyi karşılamasa da önceki haline göre çok daha iyi bir seçenek olarak sunuluyor. Çünkü sıkıştırmanın azalmasıyla birlikte görüntülü kalitesinde önemli iyileşmeler olacak.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki videoların kalitesinin hiçbir şekilde bozulmasını istemeyen WhatsApp kullanıcıları, video ya da fotoğrafı karşı tarafa belge olarak göndererek sorundan kurtulabilir.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: 9To5Mac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...