WhatsApp mı Facebook mu, sizin tercihiniz hangisi

WhatsApp mı Facebook mu, sizin tercihiniz hangisi

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp ya da Facebook Messenger; sizin tercihiniz hangisi

Cep telefonundan mesaj gönderirken SMS artık birçok kişinin aklına gelmiyor. Anlık mesajlaşma uygulamaları ise giderek yayılıyor. WhatsApp ya da Facebook Messenger; sizin tercihiniz hangisi? On Device tarafından ABD, Brezilya, Çin, Güney Afrika ve Endonezya'daki 3759 akıllı telefon kullanıcısıyla yapılan araştırmada; WhatsApp, Facebook Messenger'ı geride bıraktı.
Araştırmaya göre; mobil kullanıcıların % 44'ü WhatsApp, % 35'i Facebook Messenger, % 28'i WeChat, % 19'u Twitter, % 17'si BBM ve % 16'sı Skype üzerinden mesajlaşıyor.


Google'da çalışmak ister misiniz? nbsp;
Türkiye İnovasyon Haftası Komite Başkanı Tahsin Öztiryaki, inceleme yapmak üzere Silikon Vadisi'ne öğrenci götüreceklerini ve Türkiye'den 10 tane öğrencinin Google merkezinde çalışabilmesi için Google'dan şartname hazırlama talebinde bulunduklarını söyledi. nbsp;Bu talebe olumlu cevap aldıklarını belirten Öztiryaki "Seneye öğrencilerin arasından seçim yapacağız ve seçilen öğrencilerin Google'da çalışabilmelerini sağlayacak bir organizasyon yapmaya çalışacağız" dedi.

FACEBOOK'TA YENİ BİR ÖZELLİK
Yoğun haber akışı arasında gözden kaçanlar mutlaka oluyor. Facebook'ta paylaşılan haber linklerinin daha sonra okunabilmesi için 'favorilere ekle' özelliğinin getirileceği konuşuluyor.


nbsp;WhatsApp mı Facebook mu, sizin tercihiniz hangisi
DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF
Kahve iyidir!
Hülya Avşar yorgunluğunu atmaya çalışırken sosyal medyadaki takipçilerini de ihmal etmedi. Avşar, Instagram'daki @hulyavsr hesabından paylaştığı fotoğrafa "Kahve iyi gelir değil mi?" notunu düştü. Bu fotoğraf 24 saat içinde 4 binden fazla beğeni alarak dikkat çekti.

Video festivali başlıyor
6 saniyelik sürekli dönüp duran videolarıyla hayatımıza hızlı bir giriş yapan Vine'da festival başlıyor. Her hafta belirlenecek tema ve hashtag'e göre hazırlanacak videolar arasından Vine editörleri seçim yapacak ve 'en iyiler' ön plana çıkacak.

nbsp;WhatsApp mı Facebook mu, sizin tercihiniz hangisi
İnternetten al, havadan gelsin!
Dünyanın en büyük alışveriş sitesi Amazon, sattığı ürünlerin teslimatını İnsansız Hava Aracı (İHA) ile yapacak. 'Prime Air' adını verdiği araçları kullanmak için altyapı çalışmalarını son aşamaya getirdiğini açıklayan Amazon, 'havadan posta servisi'ni Amerikan Federal Havacılık Yönetimi (FAA) izin verdiği takdirde 2015 yılında devreye sokacak. FAA, İHA'ların sivil amaçlı kullanımına henüz onay vermiş değil. nbsp;
Amazon CEO'su Jeff Bezos, İHA ile ürün teslimatının 'bilim kurgu' gibi görünse de imkânsız olmadığını ifade ediyor. Bezos; sattıklarının yüzde 86'sının 2,5 kiloya kadar ürünler olduğunu ve bunların teslimatının 30 dakikada yapılabileceğini belirtiyor. nbsp;
Prime Air'in tanıtım videosunda; Amazon'un deposunda paketlenen ürünü alan insansız hava aracı, bu paketi müşterinin evinin kapısına kadar götürüyor.


Kadir Sönmez
kadir.sonmez@tg.com.tr
@kdsonmez
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...