WhatsApp mesajlara yeni bir soluk getirecek: Artık önemli yazışmalar gözden kaçmayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp mesajlara yeni bir soluk getirecek: Artık önemli yazışmalar gözden kaçmayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp yeni bir özellik üzerinde çalışmalara başladı. Bu yeni özellik sohbet sabitlemeye benzer şekilde mesajlaşma uygulamasında sohbetler içindeki belirli mesajları sabitlemeye yarıyor. Peki, mesaj sabitleme nedir, ne zaman gelecek? WhatsApp’ta mesaj sabitleme nasıl yapılır?

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp her geçen gün bünyesine yeni özellikler ve işlevler katarak kullanıcılarını memnun etmeye çalışıyor. Özellikle geçtiğimiz yıl platform mesajlara emojilerle tepki verme özelliğinden sesli mesajlara gelen çeşitli işlevlere kadar onlarca yenilik getirerek adeta 2022’de kendi içinde devrim yaptı. Bu yıl da yenilikleri sürdürmesi beklenen WhatsApp’ın mesaj düzenleme işlevini tüm kullanıcılarına yakında sunması planlanıyor.

WHATSAPP MESAJ SABİTLEME ÖZELLİĞİ NE ZAMAN GELECEK?

WhatsApp’ın kısa süre önce yeni bir özellik üzerinde geliştirme çalışmalarına başladığı ortaya çıktı. WhatsApp, mesaj sabitleme özelliğini geliştiriyor. Henüz geliştirme aşamasında olan bu özellik beta test kullanıcılarına bile sunulmadı. Bu yüzden özellikten sadece tek bir ekran görüntüsü alınabilmiş durumda.

WhatsApp mesajlara yeni bir soluk getirecek: Artık önemli yazışmalar gözden kaçmayacak

WhatsApp sohbetleri içinde istediğiniz mesajı sabitlemenize imkan verecek mesaj sabitleme yeteneği sayesinde belirli mesajları bulmanız çok daha kolay olacak. Ayrıca mesaj sabitleme özelliği sayesinde sohbetin üst kısmına sabitlenen mesaj sohbetteki diğer kişilerin de bu mesajı daha sonra bulmasını kolaylaştıracak. Örneğin, bir iş grubunda önemli bir duyuru yapıldıysa bu mesaj sabitlenerek sohbetin en üst kısmına sabitlenebilir, böylece gruptaki herkes mesajı doğrudan görebilir ve duyurudan haberdar olur. Bu örnekten de anlaşılacağı üzere, sabitlenmiş mesaj özelliği gruplara da gelecek. Yani mesaj sabitleme bireysel sohbetlerin yanı sıra grup sohbetleri için de aktif edilecek. 

WHATSAPP MESAJ SABİTLEME NASIL YAPILIR?

Mesaj sabitleme özelliğinin de tıpkı WhatsApp sohbetlerinin hepsinin göründüğü ekranda istenilen sohbeti sabitlemeye benzer şekilde yapılacağı tahmin ediliyor. Bir mesajın üzerine uzunca bastığınızda muhtemelen ya küçük bir ekran çıkacak ya da üst köşede bir 'sabitleme' işareti olacak ve mesajı sabitleme simgesine tıkladığınızda mesaj sabitlenerek sohbetin en üstüne yani en görünür yere taşınacak. Ancak şu anda özelliğe ilişkin geliştirme aşamasında olduğu dışında hiçbir ayrıntı bilinmiyor. 

Mesaj sabitleme özelliğinin WhatsApp’ın gelecekteki bir güncellemesinde kullanıcılara sunulması bekleniyor. Şu anda bu yenilik geliştirme aşamasında ve daha beta test programında bile yayınlanmadı. Önce beta test kullanıcılarına ardından kararlı sürümle tüm kullanıcılara sunulması biraz zaman alabilir. 

(WABetaInfo)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...