WhatsApp, mesaj düzenleme özelliğini genişletiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp, mesaj düzenleme özelliğini genişletiyor

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, aylar önce Mesaj Düzenleme özelliğini getirdi. Mesaj Düzenleme, karşı tarafa gönderilen iletilerin değiştirilmesini sağlıyor. Söz konusu özellik şimdi genişletiliyor.

Dijitalleşen dünyada iletişim, büyük oranda anlık mesajlaşma uygulamaları üzerinden sağlanıyor. Fakat anlık mesajlaşma sırasında bazı imla hataları meydana geliyor. WhatsApp da bu sorunu çözmek için kısa süre önce Mesaj Düzenleme özelliğini getirdi. Mesaj Düzenleme özelliği, gönderilen iletilerin karşı tarafa iletilmesinden sonra düzenlenmesini sağlıyor. WABetaInfo tarafından yayınlanan habere göre WhatsApp şimdi bu özelliği medyalar için de genişleyecek.

WHATSAPP, MEDYALARIN ALT YAZILARINI DÜZENLEMEYE DE İZİN VERECEK

WABetaInfo tarafından yayınlanan habere göre WhatsApp, kullanıcılarının medyaların alt yazılarını düzenlemelerine izin verecek. Bu sayede kullanıcılar artık sadece kısa mesajların değil medyaların alt yazılarını da düzenleyebilecek.

Alt Yazı Mesajı Düzenleme özelliği, 15 dakikayla sınırlı çalışacak. Yani kullanıcılar, iletiyi gönderdikten sonra 15 dakika içinde alt yazıyı düzenleyecek. Bu süre geçtikten sonra düzenleme yapmak mümkün olmayacak. İlerleyen süre içinde 15 dakika sınırının artırılması bekleniyor. Fonksiyon, yalnızca fotoğrafları değil aynı zamanda video, GIF ve belgeleri de kapsıyor. 

Öte yandan WABetaInfo tarafından belirtilene göre söz konusu özellik kademeli olarak sunulmaya başladı. Fakat ilerlemesi biraz yavaş olacak. Bu nedenle de kullanıcıların Alt Yazı Mesajı Düzenleme özelliğini kullanması için bir süre geçmesi gerekiyor.

WhatsApp ek olarak yapay zeka destekli bir özellik de test ediyor. Yapay zeka destekli özellikle kullanıcılar, çıkartma oluşturmak için bir açıklama girecek. WhatsApp da açıklamaların ardından oluşturulan bir dizi yapay zeka çıkartmasını kullanıcıya sunacak ve kullanıcı konuşmada hangi çıkartmayı paylaşacağını seçebilecek.

(Kaynak: WABetaImfo)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...