WhatsApp kullanıcılarına kötü haber! Artık depolamak daha zor

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
WhatsApp kullanıcılarına kötü haber! Artık depolamak daha zor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Google Drive'a yedeklenen WhatsApp sohbetleri yakında depolama alanında yer kaplayacak. Bu değişiklik Aralık ayında WhatsApp beta kullanıcılarıyla test edilmeye başlanacak ve ilerleyen zamanlarda herkes için geçerli olacak.

WhatsApp mesajlarınızı Android'deki Drive'a yedekliyorsanız Google hesabınızın depolaması yakında dolabilir. 2018'de WhatsApp ve Google, WhatsApp sohbet geçmişinizi depolama kotanıza dahil etmeden Drive'a kaydedebileceğinizi duyurmuştu. Ancak Aralık 2023'ten itibaren, WhatsApp beta kullanıcısıysanız mesajlaşma uygulamasının Drive'a yedeklenmesi Google hesabınızın bulut depolama alanı kotasından düşülecek.

Bu değişiklik gelecek yıl Android WhatsApp kullanıcılarının hepsine aşamalı olarak sunulacak ve mesajlaşma uygulamasının beta test sürümünü kullanmıyorsanız şu anda bunu hissetmemeniz normal olacaktır.

Kişisel Google hesapları; Gmail, Drive ve Fotoğraflar arasında paylaşılan 15 GB ücretsiz bulut depolama alanıyla birlikte gelmekte. Google, bunun "çoğu mobil platformdan üç kat daha fazla" olduğunu belirtiyor. Örneğin Apple'ın iCloud'u yalnızca 5 GB boş alan sunuyor. Yine de, yedeklediğiniz ve yüklediğiniz fotoğraf ve dosya sayısına bağlı olarak 15 GB'a ulaşmak veya bu sınırı aşmak oldukça mümkün. 

DEPOLAMAK İÇİN EKSTRA PARA ÖDEMEK GEREKEBİLİR 

Google, artık ihtiyacınız olmayan büyük dosyaları veya fotoğrafları kaldırmayı kolaylaştırmak için gönderisinde depolama yönetimi araçlarına bağlantı verdi. Öğeleri WhatsApp içinden de silebilirsiniz, böylece bir sonraki yedeklemenize artık dahil edilmez. Elbette, Google One ile ekstra depolama alanı satın alma seçeneğiniz de var. 

Şirket, uygun kullanıcılara yakında "sınırlı, tek seferlik Google One promosyonları" sunmayı vaat ediyor, bu nedenle abonelik almadan önce bunları beklemek en iyisi olabilir.

Bu değişikliğin yalnızca sohbet geçmişinizi kişisel hesabınızı kullanarak yedeklemeniz durumunda etkileneceğini unutmayın. İşiniz veya başka bir kuruluş aracılığıyla bir Workspace hesabınız varsa, WhatsApp'ın bulut depolama alanınızın büyük bir kısmını kaplaması konusunda endişelenmenize gerek yok. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...