WhatsApp kullanıcıları dikkat! Arkadaşınızdan bile gelse sakın tıklamayın: Binlerce liranızı çalıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp kullanıcıları dikkat! Arkadaşınızdan bile gelse sakın tıklamayın: Binlerce liranızı çalıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip. Akıllı telefon kullanan insanların sayısı hızla artarken, mesajlaşma ve sosyal medya platformlarının kullanıcı kitlesi de genişliyor. WhatsApp ise en fazla kullanıcısı bulunan mesajlaşma servisi. Ancak dolandırıcılar için de iştah kabartan bir hedef… Ne de olsa milyonlarca kişi kullanıyor…

ABD merkezli teknoloji devi Meta’ya ait mesajlaşma platformu WhatsApp, neredeyse her gün yeni bir özelliğiyle gündeme geliyor. Özellikle son birkaç aydır onlarca özellik geliştirmeye başlayan ve birçok özelliği de kullanıma sunan platformun son dönemlerde en çok merak edilen yeni özelliği mesaj düzenleme. Önümüzdeki haftalarda herkese sunulması beklenen bu özellik henüz geliştirme aşamasında. 
Bunun yanı sıra WhatsApp, özellikleri kadar hacker saldırıları, dolandırıcıların yeni taktikleri ile de konuşuluyor. Kullanıcıların dikkat etmesi gereken bir hack taktiği daha gündemde. Bu saldırı yönteminde dolandırıcılar, insanları yakınıymış gibi kandırıp telefonuna sızıyor. Sonra da kredi ya da banka kartlarındaki bütün parasını çalıyor. 
WHATSAPP ÜZERİNDEN GÖNDERİLEN LİNKLERE DİKKAT!
WhatsApp’ta ve aslında dijital ortamda dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan güvenilir olmayan bağlantılara (linklere) tıklamamaktır. Çünkü güvenlik açıkları bulunan ya da doğrudan kötü niyetli kişiler, hackerlar tarafından yönetilen onlarca site bağlantısı mevcut. Bu yüzden size yakın bir arkadaşınızın numarasından ya da sosyal medya hesabından bile gelmiş olsa da bir linke tıklamadan önce iki defa düşünmenizde fayda var. 
Kimi dolandırıcılar, bazı WhatsApp kullanıcılarının güvenlik açıklarından faydalanarak hesaplarına erişiyor. Ardından kullanıcının hesabını inceleyip, kimlerle yakın olduğunu, hangi arkadaşıyla nasıl konuştuğunu analiz ediyor. WhatsApp’ta arkadaşlarınız ya da aile üyelerinizle yaptığınız konuşmalara bakarak taklit eden dolandırıcılar rehberdeki kişilere mesaj atarak kandırmaya çalışıyor. 
Tıpkı bir yakını gibi davranan hackerlar, kullanıcılara önce bir bağlantı (link) gönderiyor ardından da bunu tıklamaya ikna etmeye çalışıyor. Bağlantıya tıklayınca ise hackerlar telefona sızarak cihazdaki birçok uygulamayı ele geçiriyor ve kredi / banka kartı hesaplarına da ulaşıyor. Bu yöntemle dolandırıcılar binlerce liranızı çalabilir. 
Peki, bu tür dolandırıcılık yöntemlerinden nasıl korunabilirsiniz? Resmi bir hesaba ait olduğunu düşünmediğiniz linklere kesinlikle tıklamayın, size bir arkadaşınız göndermiş olsa da her bağlantıyı tıklamayın. Ayrıca kendi hesabınızı da hackerlara kaptırmamak için WhatsApp’ta şu adımları takip ederek, WhatsApp profilinizin güvenliğini artırın; 
WhatsApp > Ayarlar > Hesap > İki adımlı doğrulama > Etkinleştir 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...