WhatsApp kullanıcıları adeta şokta! WhatsApp grupları için yeni özellik geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp kullanıcıları adeta şokta! WhatsApp grupları için yeni özellik geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp’tan yenilik üstüne yenlik gelmeye devam ediyor. Artık WhatsApp gruplarına dahil olmak zorlaşacak! Bu özellik şimdiden çok konuşulmaya başladı!

Facebook ve Instagram gibi dev sosyal medya platformları ile Meta çatısı altında faaliyet gösteren WhatsApp, dünya genelinde en çok kullanılan anlık mesajlaşma platformlarından biri olmayı başardı. Kullanıcı güvenliğini ve deneyimini artırmak için yaptığı yenilikler ise WhatsApp kullanıcılarını adeta ikiye bölüyor.

WhatsApp kullanıcıları adeta şokta! WhatsApp grupları için yeni özellik geliyor

Türkiye’de de WhatsApp üzerinden kurulan gruplar birçok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Grup özelliği sayesinde aynı anda birçok kişi iletişime geçebiliyor. 1024 kişiye kadar oluşturulabilen bu tür gruplara yönelik WhatsApp’tan güvenlik gerekçesiyle yeni bir güncelleme getirilebileceği aktarıldı.

WHATSAPP GRUPLARI İÇİN YENİ ÖZELLİK!

Dünyanın önde gelen anlık iletişim platformlarından olan WhatsApp son dönemde yeni birçok özelliğini duyurdu. Son olarak WABeraInfo tarafından paylaşılan bilgilere göre, yeni katılımcıları onaylama özelliği olacağı ifade edildi.

WhatsApp gruplarına yönelik yapılacak bu yeni özellik ile WhatsApp grubuna yeni bir üye geldiği zaman yöneticiler onları onaylayacaklar. Yeni üyeler sadece yöneticilerin onaylaması ile gruba katılabilecek. Söz konusu özellik tercihlere göre uygulama ayarlarından açılıp kapanabilecek. Yeni özellik Davet Bağlantısı için getirildi.

WhatsApp kullanıcıları adeta şokta! WhatsApp grupları için yeni özellik geliyor

TÜM YÖNETİCİLERİN ONAYI GEREKECEK!

Davet Bağlantısı kullanılarak WhatsApp gruplarına erişim sağlamak çok daha kolaylaştırılabiliyor. Ancak bunun çeşitli güvenli riskleri oluşturduğu da ifade ediliyor. Çok katılımcılı gruplarda bu sorunlar daha yüksek görülüyor. WhatsApp tarafından bu soruna çözüm üretmek için yeni bir geliştirme yapıldığı ifade edildi.

Yöneticiler tarafından onaylanmayan katılımcılar WhatsApp grubunun bilgi ekranında ‘’bekleyen katılımcılar’’ olarak görülebilecek. Yöneticiler bu bölümden gruba girmek isteyenler onaylanabilecek. WhatsApp grubuna bu özellik ile sadece yöneticilerin istedikleri kişiler davet bağlantısı kullanarak kabul edilecekler.

WHATSAPP GÜVENLİK UYGULAMALARINI ARTIRIYOR!

Yeni özelliği ile WhatsApp’ın son dönemde tartışma konusu olan güvenlik endişelerinin de azaltılması hedefleniyor. WhatsApp Yeni Katılımcıları Onayla seçeneği şu an iOS için WhatsApp 23.3.77 güncellemesinde mevcut. Kısa sürede tüm kullanıcılar yararlanabilecek.  

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...