WhatsApp haftaya hızlı başladı: Beklenen özellik iki ülkede daha erişime açıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp haftaya hızlı başladı: Beklenen özellik iki ülkede daha erişime açıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, kanallar özelliğini sadece birkaç gün önce tanıttı. Tek yönlü yayın aracı olan kanalların iki ülkede erişime açıldığı ve ayrıca kanallara erişimin mümkün olmadığı ülkelerde kullanıcıları bilgilendiren bir sistemin olduğu ortaya çıktı.

WhatsApp, Telegram'dan esinlendiği 'kanallar' özelliğini geçtiğimiz hafta duyurdu. Henüz tüm dünyadaki kullanıcılar için erişime açılmayan özelliğin Kolombiya ve Singapur'da kullanıma sunulduğu ortaya çıktı. Peki, WhatsApp kanallar ne işe yarar? Bu özellik ile duyurularını takip etmek istediğiniz kişi ve kuruluşlardan son güncellemeleri alabilirsiniz. 

WABetaInfo'nun haberine göre, kanalların şu anda Singapur ve Kolombiya'da mevcut olduğu görülüyor. Özelliğin yakında tüm ülkelerdeki kullanıcılara ulaşması bekleniyor. 

WhatsApp haftaya hızlı başladı: Beklenen özellik iki ülkede daha erişime açıldı

WhatsApp kanalları böyle görünecek

KANALLAR İÇİN BİLDİRİM 

Bu arada, Google Play Store'da bulunan Android için en son WhatsApp beta 2.23.12.20 güncellemesiyle WhatsApp'ın kanallarla ilgili bir bildirim ayarı üzerinde çalıştığı görülüyor. Singapur ve Kolombiya'da yaşamayan bazı kullanıcılar, büyük ihtimalle bir kanal davet bağlantısı aracılığıyla kanallara katılmaya çalıştı. Bu durumlarda platform, özelliğin henüz kullanıcının bulunduğu ülkede mevcut olmadığını bildiren genel bir mesaj gönderiyor.

Bununla birlikte, WhatsApp, kanallar özelliğinin hazır olduğunda kullanıcıların bilgilendirilmesini sağlayan bir özellik üzerinde de çalışıyor. "Beni haberdar et" düğmesine dokunduğunuzda, WhatsApp sizi bir bekleme listesine ekleyecek ve böylece kanallar nihayet sizin için uygun olduğunda bir bildirim alacaksınız.

Öte yandan bu bildirim özelliği WhatsApp için oldukça özel, çünkü şimdiye kadar platform, hiçbir özellik için bildirim ile kullanıcıları bilgilendirmedi. Bu arada, kanallar kullanılabilir olduğunda bildirim almayı seçme işlevi henüz geliştirme aşamasında ve ilerleyen günlerde önce beta test kullanıcılarına ardından da tüm kullanıcılara sunulacaktır. 

WhatsApp haftaya hızlı başladı: Beklenen özellik iki ülkede daha erişime açıldı

Kanallar özelliği aktif olduğunda bildirim alabileceksiniz

WHATSAPP'TA HAFTANIN HABERLERİ

•    iOS WhatsApp 23.10.77 güncellemesiyle platform, takvim uygulamasına bir hatırlatıcı gibi çalışan bir arama bağlantısı ekleme özelliği yayınladı. Böylece kullanıcılar bir WhatsApp araması için bağlantı oluşturduğunu unutmayacak.

•    iOS 23.11.76 WhatsApp beta güncellemesiyle bazı topluluk yöneticileri, artık topluluk duyuru grubu içinde gruplarından bahsedebilmeye başladı. 

•    iOS 23.11.78 WhatsApp beta güncellemesiyle, grup ayarları ekranı için yeni bir arayüz ve yeni bir 'başka katılımcı ekle' seçeneği tanıtıldı. 

•    WhatsApp, Android ve iOS için WhatsApp beta sürümünde HD kalitede fotoğraf gönderme seçeneği sundu.Bu özelliği kullanarak fotoğraf gönderirken, görüntü boyutları korunur (bazı sınırlamalar olsa bile) ancak görüntüye yine de hafif sıkıştırma uygulanır.

•    iOS 23.12.0.70 beta güncellemesiyle WhatsApp, bazı beta testçilerinin yeniden tasarlanmış bir çıkartma ve GIF seçici ile deneme yapmasına imkan tanıdı. 

•    Mark Zuckerberg, güncellemeleri belirli bir kitleyle paylaşmanın yeni bir yolu olan kanallar özelliğini duyurdu. Bu özellik şimdilik Singapur ve Kolombiya'daki kullanıcılarla sınırlı ve yakında farklı ülkelerdeki kullanıcılara sunulacak. 

•    Android için WhatsApp beta 2.23.12.15 güncellemesi sayesinde, WhatsApp'ın yeniden tasarlanmış kayan işlem düğmeleri üzerinde çalıştığını ve uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde kullanıma sunulacağını keşfettik.

•    Android için WhatsApp beta 2.23.12.13 güncellemesini yükledikten sonra WhatsApp, kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçlayan yeniden tasarlanmış bir emoji klavyesi yayınladı. Ne yazık ki, yeniden tasarlanan emoji klavyesi iptal edildi. Ancak yeniden tasarlanan emoji klavyesi, Android için WhatsApp beta 2.23.12.19 güncellemesini yükledikten sonra bazı şanslı beta testçilerine geri döndü.

•    Windows için WhatsApp beta, çizim düzenleyiciye ek bir özellik getiren bir kırpma aracına kavuştu.

(Kaynak: WABetaInfo, Derleyen: Türkiye Gazetesi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...