WhatsApp’tan sürpriz hamle: Bir özelliğin daha sınırı artırıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp'ta artık daha büyük gruplar oluşturulabilecek

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, beta test programında gruplar için bir yeniliği daha test etmeye başladı. Ortaya çıkan bir ekran görüntüsüne göre, şu anda platform grup katılımcı sayısı sınırını artırmayı planlıyor. 512 olan grup katılımcı sayısı sınırı daha da artırılacağa benziyor. İşte ilk ayrıntılar…

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geçtiğimiz Haziran ayında grup katılımcı sayısını 256’dan 512 kişiye çıkardı. Böylece gruplarda çok daha fazla kişiye yer açıldı ve son birkaç aydır kullanıcılar, en fazla 512 kişilik daha büyük gruplar oluşturmaya başladı. Ancak WhatsApp 512 kişiyle yetinmiyor gibi. Çok daha büyük grupların önü açıldı

WhatsApp’a ilişkin son güncellemeleri paylaşan WABetaInfo sitesinin haberine göre, WhatsApp sürpriz bir şekilde grup katılımcı sayısının sınırını artırmaya karar verdi. Beta test programında sunulan güncellemeyle bazı kullanıcılar artık 1024 kişiyle sınırlı daha büyük gruplar oluşturabiliyor.

WHATSAPP GRUPLARI ARTIK 1024 KİŞİLİK

Aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, bu özellik Android ve iOS için WhatsApp beta sürümünde mevcut. Ancak şimdilik sadece belirli sayıda beta test kullanıcısı bu yeniliği kullanabiliyor. Yani 1024 kişiye kadar gruplar oluşturabiliyor.

WhatsApp’tan sürpriz hamle: Bir özelliğin daha sınırı artırıldı

Özelliğin WhatsApp hesabınız için kullanılabilir olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız, bir grup oluşturmayı veya mevcut bir gruba yeni katılımcılar eklemeyi deneyebilirsiniz. Ancak bunun için de öncelikle WhatsApp’ın beta programına kaydolmanız gerekiyor.

Eğer henüz 512 kişilik gruplar oluşturabiliyorsanız ya da mevcut bir gruba en fazla 512 kişi ekleyebiliyorsanız, henüz özelliğin size gönderilmediği anlamına geliyor ve bir süre daha (en az birkaç hafta) beklemeniz gerekiyor. 

WHATSAPP BETA TEST PROGRAMINA NASIL KATILIRIM?

Bu arada, WhatsApp'ın beta test programına katılarak test edilen özellikleri kullanabilmek için Android telefon kullanıyorsanız Google Play Store'un arama çubuğuna 'WhatsApp' yazın. Ardından WhatsApp'ın resmi uygulamasını bulun ve tıklayın, aşağıya doğru ekranı kaydırdığınızda 'beta test programına katılın' butonunu göreceksiniz. Beta test programına katılarak birçok yeni özelliği genel WhatsApp kullanıcılarından önce kullanmaya başlayabilirsiniz. iPhone telefon kullananların ise App Store'dan önce TestFlight uygulamasını indirmesi gerekiyor. Daha sonra WhatsApp'tan beta programına katılmak için kod alması ya da sıraya girmesi gerekli. iPhone'larda WhatsApp'ın beta test programını kullanmak biraz daha karmaşık bir süreç ve ne yazık ki test programına katılabilmek için uzun süre beklenilmesi gerekiyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...