WhatsApp beklenen özelliği herkese sunmaya başladı... İşte ilk detay

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
WhatsApp beklenen özelliği herkese sunmaya başladı... İşte ilk detay

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

WhatsApp, e-posta tabanlı kullanıcı doğrulama sistemini test ederek güvenlik özelliklerini genişletiyor. E-posta doğrulama sistemi, kullanıcıların hesaplarına ekstra bir güvenlik katmanı eklemelerini sağlıyor. İşte yeni özellikten ilk ayrıntılar...

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, kullanıcılarının gizliliğini korumakla sorumlu. Platformdaki tüm mesajlar şifrelenirken Meta'nın sahibi olduğu sohbet uygulaması, zaman içinde daha fazla güvenlik özelliği geliştirmek için çalışıyor.

WhatsApp geliştiricileri bu yılın ağustos ayından bu yana e-posta tabanlı bir kullanıcı doğrulama sistemini test ediyor. Bu güvenlik özelliği artık Android'te WhatsApp betanın en son sürümünde daha fazla test kullanıcısına ulaşmaya başladı ve bu da kararlı kanalda yakında yayınlanacağına işaret ediyor.

Öte yandan, WhatsApp yakın zamanda bir başka güvenlik özelliği olan 'geçiş anahtarı' işlevini de sundu. 

WHATSAPP, E-POSTA SEÇENEĞİNİ EKLEDİ 

WABetaInfo'nun ulaştığı bilgilere göre, e-posta doğrulama sistemi, uygulamadaki Ayarlar > Hesap bölümünde yer alıyor ve 2.23.24.10 sürümündeki bazı beta test kullanıcıları için artık kullanılabilir. Ekran görüntüsüne baktığımızda, e-posta eklemek için bir alan da dahil olmak üzere basit bir kurulum yapmamız gerektiğini ortaya koyuyor.

WhatsApp beklenen özelliği herkese sunmaya başladı... İşte ilk detay

Bilgilendirme kısmında WP, e-posta adreslerinin başkaları tarafından görülmeyeceğini ve bu doğrulama sisteminin kullanıcıların hesaplarına erişmesine yardımcı olacağını belirtiyor. 

Kullanıcıların, kurulum için e-postayı doğrulamaları gerekiyor. 

E-posta doğrulamasının WhatsApp hesabınızı güvence altına almak için yalnızca ek bir seçenek olduğunu hatırlatma fayda var. 

Özelliğin önümüzdeki birkaç hafta içinde daha yaygın olarak kullanıma sunulması bekleniyor.

Telefon numaranız her zaman WhatsApp'ta kimliğinizi doğrulamak için ilk yol olsa da e-posta seçeneği ikincil bir yöntem olarak faydalı olabilir. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...