Whatsapp Çöktü Mü? Whatsapp Neden Yok? | Facebook, Instagram Neden Açılmıyor, Neden Girilmiyor?

Düzenleyen:
Whatsapp Çöktü Mü? Whatsapp Neden Yok? | Facebook, Instagram Neden Açılmıyor, Neden Girilmiyor?

TEKNOLOJİ Haberleri

Whatsapp Çöktü Mü? Whatsapp Neden Yok? | Facebook, Instagram Neden Açılmıyor? Türkiye'de ve dünyada en çok kullanılan haberleşme uygulaması olan Whatsapp'a 13.45 sularında kullanıcıları tarafından giriş yapılamıyor. Aynı zamanda Facebook da açılmıyor. Kullanıcılar Whatsapp çöktü mü? Whatsapp neden yok? Facebook neden açılmıyor? Instagram niye açılmıyor? Instagram neden açılmıyor? Facebook çöktü mü? Instagram çöktü mü? sorularına cevap arıyor.

Whatsapp Çöktü Mü? Whatsapp Neden Yok? | Facebook, Instagram Neden Açılmıyor?  En çok kullanılan uygulamalardan olan Facebook ve Whatsapp açılmıyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Whatsapp çöktü mü? Whatsapp neden yok? Facebook neden açılmıyor? Instagram niye açılmıyor? Instagram neden açılmıyor? Facebook çöktü mü? Instagram çöktü mü? sorularının cevabı açıklama gelir gelmez haberimizde olacak. 

WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu yaşanıyor. 
Bugün öğle saatlerinden itibaren WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta sorun yaşanıyor. Uygulamalara erişim sağlayamayan kullanıcılar, ileti gönderemiyor ve alamıyor. Konuyla ilgili an itibariyle resmi bir açıklama yapılmış değil. 

Facebook Nedir? Neden Önemlidir?

Dünyanın en geniş kullanıcı kitlesine sahip olan Facebook’un birçok ülke ve kültürdeki 7’den 70’e tüm insanlara, toplumlara ulaşıyor olmasındaki en temel sebep ücretsiz oluşudur. Buna ek olarak kullanımı kolay bir ara yüze sahip olması, sürekli yapılan güncellemeler ve iyileştirmeler Facebook’un popülaritesini özetlemek için yeterlidir.

Bahsettiğim üzere en temel amacı insanlar arasındaki iletişimi sağlamak ve iyileştirmek olan Facebook’un zaman içerisinde birçok farklı kullanım alanına şahit olduk. Örneğin işletmelere ‘’Facebook For Business’’ ile dijital reklamcılığa giriş yapıp 3D’ye (doğru mesajla, doğru zamanda, doğru kişilere) kolaylıkla ulaşabilme imkanını sunuyor.

Facebook’un Özellikleri

Fotoğraf / Video Özelliği: Facebook mutlu bir anımızı abideleştirmek için çekmiş olduğumuz fotoğrafları ya da videoları arkadaşlarımızı da etiketleyerek paylaşma imkanı sunuyor. Bunu yaparken gizlilik ayarları kullanıcıların inisiyatifine bırakılıyor.
Poke (Dürtme) Özelliği: Facebook kullanıcılarının birbirleriyle iletişime geçmesi için tasarlanmış farklı bir iletişim yöntemi.
Massenger: Kullanıcıların birbirlerine yazılı, görsel ve sesli mesaj göndermesini sağlayan mesajlaşma uygulamasıdır. Başta Facebook ile entegre bir uygulama iken sonradan kullanım için Facebook üyeliğinin gerekmemesi özelliği getirilmiştir.
Etkinlik: Çeşitli eğitim ve eventlerin oluşturulmasını sağlayan özelliktir. Facebook’ta bir etkinlik haberi herhangi bir mecraya göre çok daha hızlı görülüyor ve yayılıyor. Üstelik Facebook oluşturulan etkinliğe kimin katılıp-katılmayacağı gibi bilgileri de sunuyor. Davetiye kartları out of date olmuş durumda..
Canlı Yayın Özelliği: Bu özellik sayesinde anlık olarak çekim yapabilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
Hikaye Paylaşımı: Snapchat’e ait bir özellik olan fakat Facebook tarafından da kullanılan story özelliğiyle 24 saatlik gönderiler oluşturabilir ve bunları arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Whatsapp Çöktü Mü? Whatsapp Neden Yok? | Facebook, Instagram Neden Açılmıyor, Neden Girilmiyor?

WhatsApp nedir?

WhatsApp, akıllı telefonlar için geliştirilmiş bir mesajlaşma ve arama uygulaması. Yurtdışında seyahat ederken veya uzaktayken, WhatsApp kullanan arkadaşlarınızla dilediğiniz gibi mesajlaşabilir, çektiğiniz fotoğrafları ve videoları anlık olarak paylaşabilirsiniz, hem de hiçbir ücret ödemeden!

WhatsApp kullanabilmeniz için telefonunuzun internete bağlı olması gerektiğinden ya kablosuz ağa bağlanmanız ya da bir mobil internet paketi almış olmanız gerekiyor.

WhatsApp kullanabilmeniz için mesajlaşacak arkadaşınızın da WhatsApp kullanması gerekiyor. Böylelikle sınırsız mesajlaşmak, resim, video ve ses kaydı göndermek ve ücretsiz telefonla görüşmek mümkün.

Whatsapp Çöktü Mü? Whatsapp Neden Yok? | Facebook, Instagram Neden Açılmıyor, Neden Girilmiyor?

Instagram nedir?

Instagram ne demek: Digital dünyadan önce teknoloji dünyası “instant” yani anında fotoğraf çeken makinelerle övünüyordu. İnstagram’ın adının ikinci bölümü olan gram ise bizdeki karşılığı Telgraf olan Telegram’dan geliyor. Telgraf da bir gönderme şekliydi. “Instant Telegram” kelimesine baktığımızda anında (foto) gönderme anlamına geliyor. Insta-gram adı işte böyle doğdu.

Instagram akıllı telefonlarda kullanılan bir fotoğraf ve video paylaşım uygulaması. Bu uygulamayı bu kadar cazip kılan ise çektiğiniz sıradan fotoğrafların üzerinde pratik bir şekilde çeşitli filtrelerler kullanarak, şahane görünüme sahip fotoğraflar elde edebilmeniz.

Çektiğiniz basit bir fotoğraf, uygulanan hazır onlarca farklı efektten biri ile göz kamaştırıcı olabiliyor. Bunun oluşturduğu tatmin kısa sürede Instagram kullanıcılarının gönlünü fethetti. Çekilen fotoğrafların sosyal medyada göre diğer kullanıcıları instagram’a üye olmak için kolları sıvadı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...