WhatsApp bizi dinliyor mu? Teknoloji devinden skandal hataya ilişkin açıklama

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp bizi dinliyor mu? Teknoloji devinden skandal hataya ilişkin açıklama

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp bizi mi dinliyor? Bu soru, geçtiğimiz ay WhatsApp'ın Android telefonlarda mikrofonu kullanıcının bilgisini dışında açtığını gösteren birkaç ekran görüntüsüyle sosyal medyayı karıştırmıştı. Teknoloji devinden konuya ilişkin açıklama geldi.

Geçtiğimiz ay, WhatsApp uygulamasının cihazlarda arka planda mikrofonu aktif ederek kötüye kullandığı konusundaki iddialara Elon Musk'ın da dahil olmasıyla tartışma büyümüştü. Birkaç kişi, Twitter'da paylaştığı ekran görüntüleriyle WhatsApp'ın cihaz mikrofonunu izinsiz olarak aktif ettiğini ileri sürmüştü. İddialara yönelik yorum yapan Musk da "WhatsApp'a güven olmaz" demişti. 

O günlerde WhatsApp, sorunu Android sisteminin Gizlilik Kontrol Paneli'ndeki bir hatadan kaynaklandığını açıkladı. Şirket ayrıca, kullanıcı gizliliğine önem verdiklerinin altını çizerek, durumu araştırmak için Android işletim sisteminin sahibi teknoloji devi Google'ı konuyla ilgilenmeye çağırmıştı. 

GOOGLE HATAYI KABUL ETTİ

Engadget'in haberine göre Google'dan bir sözcü, sorunun Android sistemindeki bir hatadan kaynaklandığını açıkladı. Bununla birlikte, aslında Android telefonların uygulamanın arka planında mikrofonu gerçekten açmadığı ortaya çıktı. Yani mikrofon aktif değildi ancak aktif olarak göründü.

Öte yandan teknoloji devi Meta'ya ait mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcılara Google ile aktif olarak bir çözüm üzerinde çalıştıkları konusunda güvence verdi.

https://twitter.com/androiddev/status/1671307271786070017

Android uygulama geliştiricilerini temsil eden Android Developers Twitter hesabı, kullanıcılar arasında kafa karışıklığına neden olan Android hatasının çözüldüğünü paylaşan bir tweet attı. İşletim sistemlerindeki bu son hatanın sınırlı sayıda WhatsApp kullanıcısını etkilediğini ve Android Privacy Dashboard'da (Gizlilik Panosu) yanlış gizlilik göstergelerine ve bildirimlere yol açtığını kabul ettiler. 

Android'in uygulama mağazası olan Play Store'dan WhatsApp'ın son sürümünü yükleyen kullanıcılar, söz konusu hatadan tamamen kurtulabilir. 

(Kaynak: Engadget, WABetaInfo)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...