WhatsApp beklenen özelliği iki ülkede kullanıma sundu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp beklenen özelliği iki ülkede kullanıma sundu

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, en büyük rakibi Telegram uygulamasının sevilen özelliği 'kanallar'ı platforma entegre etmeye çalışıyor. Şirketin, iki ülkede kanallar özelliğini başlattığı ortaya çıktı.

WhatsApp, Singapur ve Kolombiya'da kanal oluşturmak için geniş çapta bir özellik sunuyor. Android telefonlarda WhatsApp beta 2.23.14.6 güncellemesiyle kanallar özelliği bu iki ülkede yayınlanmıştı. Şimdi ise iOS (iPhone) cihazlar için WhatsApp beta güncellemesiyle kanalların geldiğini görüyoruz. 

Söz konusu ülkelerdeki WhatsApp kullanıcıları artık, son güncellemeleri takipçileriyle paylaşabilecekleri bir yayın kanalı oluşturabiliyor. Bu özellik, dün App Store'da yayınlanan WhatsApp 23.14.74 güncellemesiyle ulaşmaya başladı.

KARARLI SÜRÜMLE YAYINLANDI

Resmi değişiklik günlüğü bu güncellemedeki yeni özellikler hakkında ayrıntılı bilgi vermese de, WhatsApp'ın artık Singapur ve Kolombiya'da kanal oluşturma özelliğini kullanıma sunduğunu kesin olarak anlıyoruz. WABetaInfo'da yer alan habere göre, bu özellik, uygulamanın bu iki ülkedeki kararlı sürümünde iOS kullanıcılarına sunuluyor.

WhatsApp beklenen özelliği iki ülkede kullanıma sundu

WABetaInfo'nun yayınladığı ekran görüntüsünde kanalları görebilirsiniz

Özelliğin yayınlandığı ülkelerdeki kullanıcılar, Güncellemeler sekmesi üzerinden kanal oluşturabiliyor. Kanal oluşturduktan sonra kanal davet linkini kişilerle paylaşmak da mümkün.

Bunun hala Singapur ve Kolombiya'daki kullanıcılarla sınırlı olduğunu ve kanalların diğer ülkelerde ne zaman yayınlanacağına dair bir açıklama olmadığını belirtelim. 

(Kaynak: WABetaInfo)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...