WhatsApp beklenen hamleyi yaptı, müthiş özellik geldi: Artık tek bir telefonla sınırlı değil

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp beklenen hamleyi yaptı, müthiş özellik geldi: Artık tek bir telefonla sınırlı değil

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, kullanıcıların tek bir hesabı birden fazla telefonda açmasına izin veren özelliğini başlattı. Bu yeni seçenek, müşterilerle iletişim kurmak için uygulamayı kullanan kişilere özellikle fayda sağlayacak türden. İşte WhatsApp'ın yeni özelliğinden ayrıntılar...

WhatsApp kullanıcıları artık hesaplarını tek bir telefonda kullanmak zorunda kalmayacak. Bugün, Facebook ve Instagram'ın da sahibi olan Meta, mesajlaşma hizmetine yeni bir özelliğin eklendiğini duyurdu. Meta, daha önce birincil telefonunuzun yanı sıra ek Android tabletlere, tarayıcılara veya bilgisayarlara erişmenize ve bunlardan mesaj göndermenize izin veren çoklu cihaz özelliğinin, ek akıllı telefonları destekleyecek şekilde genişlediğini açıkladı. Yani artık WhatsApp'ı birden fazla telefonda açabilir ve kullanabilirsiniz

WHATSAPP HESABI İKİNCİ TELEFONDA NASIL AÇILIR?

Peki, WhatsApp hesabı ikincil bir telefondan nasıl açılır? Bunu yapmak için öncelikle uygulamayı güncellemeniz gerekiyor. Güncellemek için iPhone kullanıyorsanız App Store, Android kullanıyorsanız Play Store üzerinden WhatsApp'ı aratıp resmi uygulamaya tıkladıktan sonra 'güncelle' butonu aracılığıyla uygulamanın son sürümünü yüklemeniz gerekiyor. 

Daha sonra, ikincil telefona WhatsApp'ı yüklemeniz gerekiyor. Bu noktada, kurulum sırasında telefon numaranızı girip her zamanki gibi oturum açmak yerine yeni bir 'Mevcut hesaba bağlanın' seçeneğini göreceksiniz, ona tıklamanız lazım. Uygulamanın 'Ayarlar' kısmındaki 'Cihaz bağla' seçeneği aracılığıyla birincil WhatsApp telefonunuz tarafından taranacak bir QR kodu oluşturacaktır.

WhatsApp'ı birden fazla telefonda açmaya ve kullanmaya yarayan bu yeni özellik hem iOS hem de Android cihazlarda çalışıyor. 

Bu arada, Meta'ya ait mesajlaşma ağı bu özelliği, birden fazla çalışanın farklı telefonlar aracılığıyla aynı işletme numarasından mesaj gönderip almasını sağlamak amacıyla özellikle küçük işletmeler için kullanışlı bir araç olarak tanımlıyor. Ancak düzenli olarak birden fazla akıllı telefon kullanan ve hepsinin aynı WhatsApp hesabıyla ilişkilendirilmesini isteyen herkes için de yararlı duruyor. 

WHATSAPP'TAN ÇIKARSAM DİĞER CİHAZLARDA OTURUM KAPANIR MI?

Hesabınızda oturum açan orijinal telefon 'birincil' cihaz olarak kabul edilse de, diğer telefonlarınız, Android tabletleriniz veya bilgisayarlarınızdan mesaj almak için açık olması gerekmez. Ancak birincil cihazınız 14 günden uzun süre etkin olmazsa, diğer cihazlardaki oturum kapatılır. Ayrıca, birincil telefonunuzdan bağlı cihazların oturumunu manuel olarak da kapatabilirsiniz.

WhatsApp hesabınıza ikincil bir telefon bağlandığında, her iki telefondan da mesajlara erişebilecek ve mesaj gönderebileceksiniz.

Bir yıla kadar mesajlar cihazlar arasında senkronize edilir, böylece herhangi bir yeni mesaj göndermeden önce sohbet geçmişlerini görebileceksiniz. Mesajlar, iOS'tan Android'e veya tam tersi olsun, işletim sistemlerinden bağımsız olarak telefonlar arasında senkronize edilir. Ayrıca kişisel mesajlar, çoklu cihaz özelliğini kullanıp kullanmadığınıza bakılmaksızın uçtan uca şifreli olacak. 

(The Verge)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...