WhatsApp, Android kullanıcıları için şifre anahtarı desteğini duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: PhoneArena, Android Police
- Güncelleme:
WhatsApp, Android kullanıcıları için şifre anahtarı desteğini duyurdu

TEKNOLOJİ Haberleri  / PhoneArena, Android Police

Beta testinin ardından WhatsApp, tüm kullanıcılarına şifre anahtarı desteğini duyurdu. Böylece kullanıcılar, uygulamaya geleneksel şifrelerle giriş yapmak yerine yüz tanıma veya parmak izi tarama sistemlerini kullanarak giriş yapabilecek.

Biyometrik kimlik doğrulama (yüz tanıma, parmak izi okuyucu) ve geçiş anahtarları (passkeys) günümüzün dijital ortamında daha yaygın hale geliyor ve geleneksel parolalardan daha güçlü güvenlik önlemleri sağlıyor. Geçiş anahtarları, SMS veya e-posta yoluyla OTP (tek seferlik parola) gibi iki faktörlü kimlik doğrulama yöntemlerine olan ihtiyacı ortadan kaldırarak kullanıcıları parolanın yeniden kullanımından ve kimlik avı saldırılarından korur.

WhatsApp, giriş sırasında SMS ile gönderilen tek seferlik şifrenin yerine artık biyometrik kimlik doğrulama seçenekleri sunarak tüm kullanıcıları için şifre anahtarı desteğini duyurdu. İsteğe bağlı kullanılacak bu özellik, uygulamanın kullanıcı gizliliği ve güvenliğine olan bağlılığını ortaya koyuyor.

WHATSAPP'TA TEK KULLANIMLIK ŞİFRE TARİHE KARIŞIYOR

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın geçiş anahtarı çalışmaları Ağustos başında gün yüzüne çıktı ve beta testi bu yılın Eylül ayı sonlarında başladı. Yaklaşık bir ay süren beta testlerinin ardından anlık mesajlaşma uygulaması, sosyal medya ağı X'teki paylaşımında, kararlı güncellemeyle geçiş anahtarı desteğini başlattığını duyurdu.

Bu özellik, oturum açma işleminde SMS ile gönderilen tek kullanımlık şifrenin yerini alarak, işlemi çok daha güvenli hale getiriyor. Bu yeni sistem, kimliğinizi doğrulamak için cihazdaki parmak izi, yüz kilidi açma, PIN veya kaydırma deseni gibi ekran kilidi yöntemlerinizi kullanmanıza imkan tanır.

Bu arada, şifreleme anahtarı otomatik olarak Google Şifre Yöneticisi'nde saklanır. Bu şifresiz oturum açma sistemi, çok sık yapmayacağınız bir şey olsa bile, yeni bir telefonda WhatsApp kurulumu yaparken size zaman kazandırabilir.

WHATSAPP GEÇİŞ ANAHTARI HERKESE SUNULDU MU? 

Bununla birlikte WhatsApp, özelliğin dünya çapında hemen kullanıma sunulup sunulmayacağına açıklık getirmedi.

Öte yandan, geçen hafta Google, kişisel hesaplardaki kullanıcıları için geçiş anahtarlarının varsayılan kimlik doğrulama yöntemi olacağını duyurdu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: PhoneArena, Android Police
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...