Voyager 1, Güneş Sistemi'ni aştı

Voyager 1, Güneş Sistemi'ni aştı

TEKNOLOJİ Haberleri

NASA, Dünya'dan 36 yıl önce fırlatılan Voyager 1'in yıldızlararası uzaya çıkarak, Güneş'ten 18,51 milyar kilometre uzaklaştığını söyledi.

NASA, Dünya'dan 36 yıl önce fırlatılan Voyager 1'in yıldızlararası uzaya çıkarak, Güneş'ten 18,51 milyar kilometre uzakta seyrettiği müjdesini verdi. Projenin bilimsel sorumlusu Ed Stone, Voyager 1'in "Yıldızlar arasındaki kozmik denizlere yelken açtığını" söyledi. NASA yetkilileri, aslında, uzay aracının Güneş Sistemi'nden bir yıldan fazla süre önce ayrıldığını düşünüyor, ancak uzay boşluğunda net bir 'sınır çizgisinin' bulunmaması ve bilim insanlarının yeterli kanıta ancak yakın zamanda ulaşabilmesi nedeniyle açıklamanın şimdi yapılabildiği ifade ediliyor. Proje yöneticilerinden Gary Stark ise heyecanını, "Yıldızlararası uzaya çıkmanın önemi nedir? Öncelikle oraya ulaşabilmiş olmamız çok önemli. 40 yıl önce bu projeye başlarken hedefimiz buydu ancak kimse sonucun ne olacağından emin değildi. Yani şans da önemli bir faktördü" sözleriyle anlattı. Voyager 1'in bu başarısının bilim adına büyük bir gelişme sağlayacağına inanılıyor. Evrenin bilinmeyen derinliklerinde araştırma yapacak Voyager 1'in 'yıldızlararası büyükelçilik' misyonu da var. Uzay aracı, evrende "başka canlılarla" karşılaşma olasılığına karşı, bir disk içerisinde Dünya'nın farklı kültürlerinden dostluk mesajları, şarkılar ve fotoğraflar da taşıyor. Voyager 1, NASA tarafından 5 Eylül 1977'de fırlatılan insansız uzay sondası. 815 kilo ağırlığındaki araç; Jüpiter ve Satürn'ü ziyaret eden, bu gezegenlere ait uyduların detaylı fotoğraflarını çeken ilk sonda olarak bilim tarihine geçti. nbsp;


nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...