ViewSonic'in yeni ekranı öğrencilerin duygularını ölçecek

ViewSonic'in yeni ekranı öğrencilerin duygularını ölçecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Bugüne kadar öğrenci, öğretmen tarafından verilen geri bildirimle öğrenme süreci ve performansı hakkında bilgi edinebiliyordu. Ancak, öğretmenin ders anlatırken her öğrenciyi sürekli izlemesi ve sınıfın duygusal durumunu test etmesi güçtü. Dünyanın önde gelen görüntü ve eğitim teknolojileri üreticisi ViewSonic’in yeni interaktif ekranı ‘myViewBoard Sens’ ile artık bu mümkün olacak.

ÖMER TEMÜR

Akıllı ekran üzerinde yer alan kamera ve mikrofonlarla ortamı taramak suretiyle öğrencilerin ders dinleyip dinlemediğini tespit edecek. Akıllı ekranın öğrencinin hangi dakikada nasıl tepki verdiğini, duyularla ilgili reaksiyonlarını ses ve ısı gibi çevresel faktörleri de dikkate alarak analiz ettiğini belirten ViewSonic Türkiye Ülke Müdürü M.Önder Şengür “myViewBoard ekosistemimizle öğretmenlerimize kolay ve sade bir ara yüz sunuyoruz. Dijital alanda bir sınıf ortamı oluşturmak için birçok özellik barındıran, bir öğretme-öğrenme yazılım aracı olan ürünümüz, öğretmenlerin etkili ders içeriği hazırlamasını ve sınıfı yönetmesini de kolaylaştırıyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...