Vestel'in yerli akıllı telefonları ocakta çıkıyor

Vestel'in yerli akıllı telefonları ocakta çıkıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Yerli üretim akıllı telefonunu tanıtan Vestel, her bütçeye hitap edecek üç farklı modeli ocakta piyasaya çıkartacak.

Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan IFA'da düzenlediği toplantıyla yerli üretim akıllı telefonunu tanıtan Vestel, her bütçeye hitap edecek üç farklı modeli ocakta piyasaya çıkartacak. Berlin'de düzenlenen ve dünyanın ticarî anlamda en büyük tüketici elektroniği fuarı olan IFA, Avrupa'nın ilk yerli üretim akıllı telefonuna ev sahipliği yaptı. Fuara 19. kez katılan Vestel, 100 tanesi yeni olmak üzere toplam 480 adet ürünü 2 bin 650 metrekarelik standında sergiledi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Sektörde çok büyük rakipler olmasına karşın, ihracat için Avrupa, Güney Amerika ve Ortadoğu ülkeleriyle şimdiden görüşüyoruz. Üretim yaptığımız her alanda ilk beşe girmek hedefimiz, örneğin yılda yaklaşık 10 milyon adet TV üretiyoruz ve bu konuda ilk beşteyiz. Dolayısıyla akıllı telefonda da bu şekilde hareket edeceğiz. Telefonlar kasımda pilot üretimden çıkacak, aralıkta seri üretime geçecek ve ocakta da satışa çıkacaklar" dedi.
Üç farklı model hazır
Firmanın akıllı telefon prototipleri 4,3 inç, 4,7 inç ve 5 inç ekran boyutlarına sahip. Çift çekirdekli ve dört çekirdekli işlemciler taşıyan telefonlar, Google'ın Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemini kullanıyor.
Erdoğan, akıllı telefonları Türkiye'de tasarlayıp ürettiklerini söylerken, cari açığı kapatmak konusunda ciddi bir adım olduğunu kaydetti. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Akıllı telefon üretimi üzerinde 1,5 yıldır çalışıyoruz. Elektronik konusundaki tecrübemiz sayesinde, devre şemalarına kadar üretimi, testleri burada yapıyoruz. Yazılımlara İleri seviyede (kernel düzeyinde) müdahalade bulunabiliyoruz. nbsp; 5 inçten büyük ekranlı, Full HD çözünürlüklü, dört çekirdekli üst seviye telefonlar da üreterek her bütçeye uygun modelleri piyasaya çıkartacağız."
Yerli Uygulamalar Yolda
Yazılım konusunda da çalışmaları olduğunu belirten Erdoğan, Vestek adlı grup şirketlerinin yerel uygulamalar üzerinde çalıştığını ve böylece bir yerli uygulama ekosistemi oluşturarak Vstore adlı bir uygulama mağazasında bunları kullanıma açmayı hedeflediklerini kaydetti.
Tüketicilerin kredi kartıyla internet üzerinden ya da mobil cihazda alışveriş yapmakta tereddüt ettiğini söyleyen Erdoğan, istenen miktarın yüklenebildiği bir ön ödemeli kartla Vstore üzerinden uygulama satacaklarını da ekledi.
En büyük LED TV
Vestel, fuarda ayrıca 110 inç büyüklüğündeki LED TV'sini de tanıttı. Avrupa'da üretilen en büyük LED TV olduğu belirtilen ürünün yanı sıra, Borderless, Ultra High Definition ve Super Narrow Bezel modelleri de standda görücüye çıktı.
Toplantıda, bu yılın ilk yedi ayında 4 milyon TV ihracatı gerçekleştiren Vestel, akıllı TV ihracatını da yüzde 70 artırdığı belirtildi. Erdoğan, ihracat ağını geçen yıl Uruguay ile başladıkları Latin Amerika'ya genişlettiklerini, bu yıl ihracat yaptıkları ülkeler arasında Brezilya'yı da eklediklerini söylerken, yakın zamanda aynı büyümenin Asya'da da gerçekleşeceğinin altını çizdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...