Uzmanlardan uyarı! Hackerların yeni yöntemi ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Uzmanlardan uyarı! Hackerların yeni yöntemi ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Bilgisayar korsanlarının dolandırma yöntemleri bitmek bilmiyor. Ortaya çıkarılan yeni bir yöntemde bilgisayar korsanlarının bu defa da telefon kullanıcılarını kandırmak için SMS kullandığı görülüyor.

Dünyamızın dijitalleşmesiyle birlikte elimizden bir an olsun telefonlarımızı düşürmemeye başladık. Ancak telefon kullanıcılarının tehlikelerle dolu dijital dünyada dikkat etmesi gereken çok şey var. Bunlardan biri de rastgele her linke (internet bağlantı adresine) tıklamamak gerektiği.

E-posta ya da bir mesajlaşma uygulaması üzerinden size gönderilen linklere dikkat etmenizde fayda var. Siber güvenlikte ‘oltalama’ olarak adlandırılan yöntemle bilgisayar korsanları (hacker) kullanıcıları linkler aracılığıyla ağına düşürmeye çalışıyor. Hackerler, SMS ile gönderilen linke tıklayanların bilgilerini ele geçiriyor.

Uzmanlardan uyarı! Hackerların yeni yöntemi ortaya çıktı

Siber korsanlar, tuzaklarına her geçen gün yenisi ekliyor. Vatandaşı türlü uyanıklıklarla ağına düşürmeye çalışan dolandırıcılar, bu kez yöntemini SMS üzerinden yürütüyor. Mobil telefondan gönderilen ‘Aile teklifleri için seçildiniz. 3000 liranı al’ yazılı SMS’lerle vatandaşlar, linke yönlendiriliyor. Siber zorbalar, kullanıcının mesajdaki linke tıklayınca tüm bilgilerini ele geçiriyor.

Uzmanlar, bu içerikli gönderilen mesajlara asla itibar edilmemesi gerektiğini söylüyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...