Uzmanlar uyardı: 'Yapay zeka sihir değil'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Uzmanlar uyardı: 'Yapay zeka sihir değil'

TEKNOLOJİ Haberleri

Yapay zekanın sahip olduğu fonksiyonlar, verdiği zararı geri planda bırakıyor olabilir. Yapay zeka ve teknoloji alanında uzman kişiler bu fonksiyonlara kanmayıp geri plana da dikkat edilmesi konular için açıklamalar yaptı.

ChatGPT ile başlayan yapay zeka devrimi farklı birçok araçla devam ediyor. Yapay zeka araçlarının sahip olduğu fonksiyonlar, insanların çalışırken ya da öğrenirken hatta günlük hayatlarında işlerini kolaylaştırmasını ve zamandan tasarruf etmesini sağlıyor.

The Byte tarafından bugün paylaşılan habere göre uzmanlar, yapay zekanın sahip olduğu sihre kapılmamak gerektiğini ve arkasında casusluk olacağı konusunda uyarı yaptı.

İNSANLAR, YAPAY ZEKANIN ÖZNESİ DURUMUNDA

Signal Başkanı Meredith Whittaker'in yapay zeka için yaptığı açıklamalarda ChatGPT gibi sohbet robotlarının kullanıcıların mahremiyetini tehdit ettiğini belirtti. Whittaker yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi:

"İzleyicilerden bazılarının yapay zeka kullanıcısı olduğunu söyleyebilirim ancak nüfusun çoğunluğu yapay zekanın öznesidir." 

Whittaker ayrıca yapay zeka modellerinin herkesi gözü önünde çalışmadığını bir "gözetim teknolojisine" sahip olduğunu belirtti. Signal Başkanı ek olarak da insanlardan topladıkları verilerin devasa veri kümelerine dönüştüğünü ve bunların da büyük şirketlere satıldığını açıkladı.

Signal Başkanı Whittaker dışında ayrıca geçen hafta gerçekleşen bir teknoloji zirvesinde uzmanlar, yapay zekanın sihir olmadığı konusunda uyardı. Ek olarak da zararsız görünümün arkasında teknolojisinin müdaheleci ve sömürücü olabileceği konusunda kullanıcıları ve insanları hbaersiz bıraktığını açıkladı.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki birçok kullanıcı, OpenAI'ın gözetlediği nedeniyle ChatGPT'yi kullanmıyor. Fakat şirket kötüye kullanımı engellemek amacıyla bu takibi yapmaları gerektiğini belirtiyorlar.

(The Byte)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...