Uzaylılarla temasa hazırlanan bilim insanından şoke eden açıklama: ‘Başsız tavuklar gibi oluruz’

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Uzaylılarla temasa hazırlanan bilim insanından şoke eden açıklama: ‘Başsız tavuklar gibi oluruz’

TEKNOLOJİ Haberleri

Uzaylılarla potansiyel bir temasa hazırlanan İskoçya’daki St Andrews Üniversitesinden bilim insanları Dünya dışı zeki bir uygarlıkla temas kurulması halinde neler olabileceğini açıkladı. 

St Andrews Üniversitesinde kısa süre önce açılan SETI Sonrası Tespit Merkezindeki bilim insanlarının önünde göz korkutucu bir görev var; Dünya dışı zeki bir uygarlıkla temas kuracak olursak ne yapacağımızı bulmak. Uzaylılarhemen temasa geçerse insanlığın hazırlıksız olacağı konusunda uyaran araştırmacılar, bunun mümkün olan en kısa sürede değişmesi gerektiğini söylüyor.

St Andrews Üniversitesinde hesaplamalı dilbilimci olan John Elliott, İngiliz The Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, "COVID vurduğunda oluşturduğumuz karmaşaya bakın. Temas kursak Başsız tavuklar gibi olurduk. Her an olabilecek ve kötü yönetmeyi göze alamayacağımız bir olaya hazırlıksız yakalanmayı, bilimsel, sosyal ve siyasi olarak başsız kalmayı göze alamayız." dedi.

'UZAYLILARLA İLETİŞİM KURMAKTAN KORKMUYORUM'

Bu arada Elliott, herhangi bir uzaylıyla temas halinde uluslararası iletişimi koordine edecek. Çünkü akıllı bir Dünya dışı varlıkla iletişime geçmek tüm insanları ilgilendirecek bir durum. Teknik açıdan ise diğer ülkelerle hızlı bir şekilde iletişim sağlamak muazzam miktarda evrak ve bürokrasi gerektirecek bir şey. Elliott, “Ne yapmamız gerektiğini ve nasıl yapacağımızı anlamak için stratejilere ve senaryolara ihtiyacımız var" diyor.

Bir uzaylıya cevap vermekten korkmayacağını belirten Elliott, “Dışarıda başka bir istihbarat varsa, ki tüm göstergeler olması gerektiğini gösteriyor, bu bağlantı kurmak için harika bir fırsat. Fırsatımız varsa kaçırmamalıyız.” dedi.

Elliot bir veya iki ay içinde uluslararası araştırmacılar ve üye kuruluşlardan oluşan çekirdek ekibi tamamlamayı hedefliyor. Ekibin, sinyalleri ve hatta yapay nesneleri analiz etmek ve bunlara nasıl tepki verilmesi gerektiğini belirlemek gibi görevleri bulunuyor.

(Independent Türkçe / The Guardian)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...