Uzay şirketi Rocket Lab tarihe geçti! Hızla Dünya'ya düşen roketi havada yakaladılar

Düzenleyen: / Kaynak: DailyMail
Uzay şirketi Rocket Lab tarihe geçti! Hızla Dünya'ya düşen roketi havada yakaladılar

TEKNOLOJİ Haberleri  / DailyMail

Uzay şirketi Rocket Lab, düşen bir roketi helikopter ile yakalamayı başararak bir ilki gerçekleştirdi. Ancak bir dakikadan kısa bir süre sonra roketi okyanusa bırakmak zorunda kaldı.

ABD’nin Kaliforniya eyaleti merkezli Rocket Lab, tarihe geçen bir roket denemesi yaptı. Yeni Zelanda'nın Mahia Yarımadası'ndan havalanan bir roket 34 uyduyu Dünya’nın yörüngesine fırlattı. Rocket Lab'ın dört katlı ‘Electron’ güçlendirici aşaması görevini tamamlayınca Dünya atmosferine hızını kesmek için paraşütünü açarak geri döndü ve bir helikopter ile yakalandı. 

Kısa süre sonra helikopter ekibi, güvenlik nedeniyle roketi bırakmak zorunda kaldı ve Pasifik Okyanusu'na düştü. Daha sonra okyanusta bekleyen bir tekne mürettebatı roketi çıkardı. 

Uzay şirketi Rocket Lab tarihe geçti! Hızla Dünya'ya düşen roketi havada yakaladılar

Rocket Lab yöneticileri, milyarder girişimci Elon Musk'ın SpaceX uzay şirketinin öncülük ettiği yeniden kullanılabilir roket projesine katkıda bulunarak maliyetleri azaltmaya yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu amaçla şirket, fırlatılan roketlerin güçlendirici bölümünün Dünya’ya güvenlik bir şekilde indirilmesini istiyor.

Şirketin CEO'su Peter Beck, ekibini takdir ederek, "Uzaydan bir roket getirmek ve bir helikopterle yakalamak, süpersonik bir bale gibi. Çok sayıda faktörün uyumlu olması ve birçok sistemin kusursuz bir şekilde birlikte çalışması gerekiyor, bu nedenle kurtarma ekibimizin ve bu görevi gerçekleştiren tüm mühendislerimizin olağanüstü çabalarından ve ilk başarımızı yakalamamızdan inanılmaz derecede gurur duyuyorum." dedi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: DailyMail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...