Uygun fiyatlı iPhone bekleyenler için üzücü iddia: iPhone SE 4 ertelendi!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Uygun fiyatlı iPhone bekleyenler için üzücü iddia: iPhone SE 4 ertelendi!

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, her yıl eylül ayında çıkardığı yeni serisiyle akıllı telefonlarını pazarını ele geçiriyor. Fakat dünya çapında yaşanan ekonomik kriz ve kullanılan ürünlerin maliyetli olması nedeniyle iPhone dahil tüm akıllı telefonların fiyatı oldukça artış var. Teknoloji devi de her bütçeden kesime hitap etmek için uygun fiyatlı iPhone SE modelini tanıttı.

iPhone SE ikinci nesil, uygun fiyatlı iPhone sahibi olmak isteyen kişilerin ilgisini çekti. Fakat 2022 yılında tanıtılan iPhone SE üçüncü nesil, selefiyle aynı etkiyi vermedi. Özellikle ekranın önceki modelle aynı boyutta olması ve iki cihaz arasında büyük farklar olmaması nedeniyle üçüncü nesil iPhone SE geri planda kaldı.

Apple'ın ise bunun üzerine iPhone SE serisini rafa kaldırmaya karar verdiği biliniyordu. Fakat Ming-Chi Kuo ve Mark Gurman gibi ünlü Apple analistleri, daha önce eş zamanlı yaptığı açıklamalarda iPhone SE modelinin yeni modelinin 2024 yılında geleceğini belirtildi.

IPHONE SE DÖRDÜNCÜ NESİL, 2025 YILINDA TANITILACAK

Apple analistlerinden Jeff Pu'nun kısa süre önce yaptığı açıklamaya göre dördüncü nesil iPhone SE modelinin 2024 yılında değil 2025 yılında tanıtılacak. Bu açıklamalar üzerine iPhone SE dördüncü nesil ile ilgili birçok sızıntı haberi de ortaya çıktı.

Ming-Chi Kuo tarafından belirtilen bilgiye göre iPhone SE dördüncü nesil, 6.1 inç büyüklüğünde OLED ekranla gelecek. Akıllı telefonun tasarımı, iPhone 14 modeliyle benzerlik gösterecek. Ek olarak da Face ID teknolojisi de dördüncü nesil iPhone SE modelinde yer alacak. 

Analist Jeff Pu'nun yaptığı açıklamaya göre Apple, dördüncü nesil iPhone SE modelide TSMC tarafından özel olarak üretilecek bir 5G modem kullanacak. Akıllı telefonun kesin çıkış tarihi ve fiyat etiketiyle ilgili ek bir bilgi ise şimdilik mevcut değil.

(MacRumors)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...