Uygun fiyatlı amiral gemisi: Xiaomi 13T Pro teknik özellikleri belli oldu!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Uygun fiyatlı amiral gemisi: Xiaomi 13T Pro teknik özellikleri belli oldu!

TEKNOLOJİ Haberleri

Xiaomi, bu yılın amiral gemisi modelleri olarak Xiaomi 13 serisini pazara sürdü. Fakat genel olarak üst sınıf serinin fiyat etiketinin yüksek olmasından kaynaklı her alıcıya hitap etmiyor. Teknoloji devi de uygun fiyatlı amiral gemisi olarak lanse edilen Xiaomi 13T ve Xiaomi 13T Pro modellerini tanıtmak için hazırlanıyor. Serinin Pro modelinin teknik özellikleri şimdiden belli olmaya başladı.

Xiaomi 13T ve Xiaomi 13T Pro modellerinin uzun süredir çıkacağı teknoloji analistleri tarafından konuşuluyordu. Bugün GizmoChina tarafından yayınlanan habere göre Xiaomi 13T serisi, 23079PND5G ve 23078PND5C model numaralarıyla IMEI veri tabanında yer aldı.

Xiaomi 13T Pro modelinin bu yılın üçüncü çeyreğinde akıllı telefon pazarına çıkacak Redmi K60 Ultra özellikleriyle benzer özellikler taşıması bekleniyor.

UYGUN FİYATLI AMİRAL GEMİSİ XIAOMI 13T SERİSİ, EKİM AYINDA ÇIKACAK

GizmoChina'nın haberine göre Xiaomi 13T Pro, gücünü 4 nanometre üretim sürecinden geçen Dimensity 9200 işlemcisinden alacak. İşlemci; bir adet 3.0 GHz hızında Cortex-X3, üç adet 2.85 GHz hızında Cortex-A715 ve dört adet 1.8 GHz hızında Cortex-A510 çekirdeklerine sahip. Grafik birimi ihtiyacı da Immortalis-G715 ile sağlanıyor.

Akıllı telefon; 1.5K çözünürlüğünde, 144 Hz yenileme hızında OLED ekranla gelecek. Bu ekranda ek olarak ekranaltı parmak izi teknolojisi de yer alacak. Cihazı bataryasıyla ilgili şimdilik bir bilgi bulunmuyor. Fakat 100W şarj ile desteklenmesi bekleniyor.

Geçen yıl tanıtılan Xiaomi 12T Pro ve Redmi K50 Ultra modelleri birçok aynı özelliğe sahip olarak çıktı. Fakat kamera özellikleriyle birbirinden ayrılıyorlardı. Bu nedenle yeni modeller arasında da birkaç farklı özellik olması bekleniyor. 

Öte yandan Redmi K60 Ulta modelinin bu yılın üçüncü çeyreğinde tanıtılacak. Xiaomi 13T serisinin ise Redmi K60 sonrasında yani dördüncü çeyreğin sonunda ekim ayında tanıtılması muhtemel.

(GizmoChina)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...