Ünlülerin başı Deepfake ile dertte

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Ünlülerin başı Deepfake ile dertte

TEKNOLOJİ Haberleri  / HABER MERKEZİ

Yapay zekâ ne kadar hayatımızı kolaylaştırsa da birçok problemi beraberinde getiriyor. Bunun en somut örneği deepfake videoları. Yapay zekâ ile yapılan sahte videolar, bugünlerde birçok ünlünün başını ağrıtıyor.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Deepfake’in son kurbanı ise Tom Hanks oldu. Oscar ödüllü oyuncu Tom Hanks, diş sağlığı hakkında yapılan bir reklamda yapay zekâyla kendi görüntüsünün kullanıldığını belirtti. Oyuncu, görüntüler için izninin alınmadığını söyledi. Oyuncu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında “Dikkat! Benim yapay zekâ versiyonumu içeren ve diş tedavisi tanıtımını yapan bir video var. Benim bununla hiçbir ilgim yok” ifadelerini kullandı.

Ayrıca 189 milyona sahip ünlü YouTuber’ı MrBeast ve iki BBC sunucusunun da deepfake videoları yayınlandı. Deepfake videolarda dolandırıcılar yapay zekâ kullanarak bir kişinin yüzünü ya da vücudunu manipüle ediyor ve sahte videolarla kullanıcılardan çıkar elde etmeyi amaçlıyor. Böyle bir video bu hafta TikTok’ta dolaşıma girdi ve MrBeast’in popülerliğinden faydalanarak insanlara 2 dolar karşılığında yeni iPhone 15 telefon dağıtacağı iddiasında bulundu. TikTok sözcüsü, şirketin MrBeast reklamını yüklendikten sonra birkaç saat içinde kaldırdığını ve reklamı yayınlayan hesabın politikalarını ihlal ettiği için kapatıldığını söyledi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...