Ünlü fizikçiden yapay zeka için kayıt cihazı benzetmesi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ünlü fizikçiden yapay zeka için kayıt cihazı benzetmesi

TEKNOLOJİ Haberleri

OpenAI'ın ChatGPT'yi tanıtmasıyla süregelen yapay zeka popülerliği, tüm dünyada etkili oldu. Teknoloji firmalarının büyük bir kısmı hızlı bir şekilde kendi yapay zeka modellerini üretmeye başladı. Ünlü teorik fizikçi Michio Kaku ise yapay zekanın abartılmaması gerektiğini belirterek ilginç bir benzetme yaptı.

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT, doğal dili anlama ve özgün içerikler üretme özelliğine sahip. Bu özellik sayesinde de oldukça popüler hale geldi. ChatGPT'nin popülerliği üzerinde teknoloji şirketleri, kendi yapay zeka araçlarını üretmeye başladı. Fakat ünlü teorik fizikçi Michio Kaku, CNN ile yaptığı röportajda yapay zeka destekli sohbet robotlarının abartıldığını belirtti ve "kayıt cihazı" benzetmesi yaptı.

SOHBET ROBOTLARI, İNSANLARI KAYDEDİYOR

Michio Kaku, sohbet robotlarının insanlar tarafından yazılan internet üzerindeki bilgileri topladığını ve bunları da birleştirerek kendi üretmiş gibi sunduğunu bu nedenle de kayıt cihazına benzediğini dile getirdi. İnsanların buna şaşırmasının ise doğru olmadığını çünkü bilgilerin kendi tarafından oluşturulmadığını hatırlattı.

Michio Kaku'nun sohbet robotları için yaptığı kayıt cihazı benzetmesi yapay zeka dünyasında dikkat çekti. Kaku ek olarak sohbet robotlarının kurgu ve gerçeği ayırt edememesini de eleştirdi.

Yapay zeka ile ilgili yapılan bir yorum da kısa süre önce Bilgisayar bilimci ve yapay zekanın vaftiz babası olarak anılan Geoffrey Hinton tarafından geldi. Hinton yaptığı açıklamada yapay zeka gelişiminin bu şekilde devam etmesiyle insanların mesleklerini elinden alabileceğini açıkladı. Ek olarak da geçmişte yaptığı çalışmalarda yapay zekanın gelişiminde katkısı olduğu için de pişman olduğunu dile getirdi.

(Kaynak: Futurism)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...