Umut ışığı: Titanik enkazında kaybolan denizaltından sesler geldi!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Umut ışığı: Titanik enkazında kaybolan denizaltından sesler geldi!
TEKNOLOJİ Haberleri

Titanik enkazına denizaltıyla inen turistler, yaşam savaşı vermeye devam ediyor. Oksijenleri tükenmek üzere olan denizaltından gelen vurma sesleri, kayıp turistler için umut ışığı oldu.

Titanik enkazına turistik dalış düzenleyen şirketin Titan isimli denizaltı aracı, Pazar günü okyanusun 3 bin 800 metre altında kayboldu. Kayıp yaşanır yaşanmaz denizaltı çalışmalarına başlandı fakat şu ana kadar herhangi bir iz bulunamamıştı.

Turistik gezi düzenleyen OceanGate adlı şirket, denizaltının sadece perşembe gününe kadar yetecek oksijeninin olduğunu açıkladı. Bugünle birlikte arama çalışmaları için kritik güne girildi. Digital Trends tarafından yayınlanan haberlere göre denizaltından gelen 30 dakikada bir çarpma sesleri duyuldu. 

ÇARPMA SESLERİ, TİTAN İÇİN UMUT IŞIĞI OLDU

Titan isimli aracın ve arama kurtarma çalışmaları devam ederken Kanada ekibinin resmi yazışmalarında enkazın yakınlarından belirli aralıklarla (30 dakikada bir) çarpma sesininin geldiği ortaya çıktı.

Çarpma seslerinden sonra yaşam belirtisi olduğuna dair umutlar da yeşermeye başladı. Kanada ekibi dışındaki diğer arama ve kurtarma ekipleri de seslerin geldiğini doğruladı. ABD ile Kanada arasındaki resmi yazışmalarda ortaya çıkan haber henüz resmi kaynaklar tarafından doğrulanmadı. 

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Titan'ın kaybından sonra ortaya çıkan haberlerde şirketin güvenlik konusunda yeteri kadar önlem almadığı belli oldu. Sertifakası olmadığı belirtilen Titan'ın aslında Logitech'in oyun kumandasıyla kontrol edildiği ve hatta bağımsız kuruluşlar tarafından denetlenmediği için de "denizaltı" olarak sınıflandırılamayacağı ortaya çıktı.

Titan'ın içinde yer alan turistler arasında ise önemli isimler yer alıyor. OceanGate'in kurucusu ve CEO'su Stockton Rush, Fransız denizaltı pilotu Paul Henry Nargeolet, İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistan'ın en zengin insanları arasında yer alan Şahzada Davud ve Süleyman Davud Titan'ın içinde yaşam savaşı veriyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki OceanGate, Twitter hesabından interneti Starlink üzerinden aldığını belirten paylaşımlar yapmıştı. Bunun üzerine Twitter kullanıcıları, Elon Musk ve Starlink'i eleştiren paylaşımlar yaptı. Fakat OceanGate'in Titan'ın navigasyonunda Starlink'i kullanmadığı iddia ediliyor.

(Futurism ve Digital Trends)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...