Ülkü Rowe, çalıştığı Google'a dava açtı: Cinsiyet ayrımcılığı iddiası dünyanın gündeminde

Düzenleyen: / Kaynak: Wired
- Güncelleme:
Ülkü Rowe, çalıştığı Google'a dava açtı: Cinsiyet ayrımcılığı iddiası dünyanın gündeminde

TEKNOLOJİ Haberleri  / Wired

Teknoloji devi Google'da 6 yıldan fazla süredir yönetici olarak çalışan Ülkü Rowe, şirkete dava açtı. Ülkü Rowe, firmanın cinsiyet ayrımcılığı yaptığını iddia ediyor.

Google'da çalışan Türk mühendis Ülkü Rowe, iş yerinde cinsiyet ayrımcılığına maruz kaldığını ileri sürerek şirkete dava açtı. ABD merkezli firmaya dava açan Rowe, kendisinin eşit veya daha az vasıflı erkeklerden daha düşük maaş ve pozisyonda işe başlatıldığını ileri sürüyor.

Teknoloji devinin erkek çalışanlara daha yüksek maaş ödemesi yaptığını iddia eden Rowe, bu durumun kadın çalışanları olumsuz etkilediğini belirtiyor. Ayrıca Rowe, çok ciddi bir iddiada daha bulundu... 

GOOGLE'IN RÜTBESİNİ DÜŞÜRDÜĞÜNÜ ÖNE SÜRDÜ 

Cinsiyet ayrımcılığına maruz kaldığını firmaya ilettiğinde ise işlerin daha da kötüleştiğini açıkladı. Google'ın terfi imkanlarını engellediğini ve bununla da kalmayarak rütbesini düşürdüğünü belirtti. 

Ülkü Rowe, üst yöneticilerden birinin kendisini toplantılardan, e-posta listelerinden ve erkek ekip arkadaşlarının davet edildiği saha dışı etkinliklerden dışlandığını da ileri sürüyor. 

AYRIMCILIK DAVALARI PEŞ PEŞE AÇILDI 

Google, son birkaç yıldır ücret eşitsizliğine ilişkin birçok suçlamayla karşı karşıya kaldı. 2017 yılında Erica Joy Baker adlı bir mühendis, 1.200 çalışanın maaş tablosunu derledi; bu tablo, kadınların çoğu düzeyde erkeklerden daha az kazandığını ve çalışanlar hiyerarşinin tepesine yaklaştıkça eşitsizliğin arttığını gösterdi.

Buna karşılık teknoloji şirketi, analizi eksik olarak nitelendirdi ancak aynı yıl ABD Çalışma Bakanlığı'nın yaptığı bir araştırma, "hemen hemen tüm işgücünde kadınlara yönelik sistemik ücret eşitsizlikleri" tespit etti.

Geçtiğimiz yıl şirket, Kaliforniya'da 15 bin 500 kadın adına açılan toplu davayı sonuçlandırmak için 118 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Şirketin siyahi ve kadın çalışanların seviyesini düşük tuttuğunu iddia eden bir davayı sonuçlandırmak için ise Google, 22 milyon dolar ödedi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Wired
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...