Ukrayna basınından çarpıcı iddia: Bayraktar TB4 geliyor! Görselini paylaştı

Düzenleyen:
Ukrayna basınından çarpıcı iddia: Bayraktar TB4 geliyor! Görselini paylaştı

TEKNOLOJİ Haberleri

Ukrayna basını tarafından ortaya atılan yeni bir iddiaya göre, savunma sanayi şirketi Baykar, Bayraktar TB4 SİHA (silahlı insansız hava aracı) üretimine başlıyor. Bir yayın organının paylaştığı bir görselde, Bayraktar TB4 SİHA’nın görüntüsü olduğu iddia edildi.

Ukraynaca yayın yapan Defence Express, Ukrayna’nın Rusya işgaline karşı da kullandığı Bayraktar SİHA’larına ilişkin yeni bir iddia ortaya attı. Türk savunma sanayi şirketi Baykar’ın keşif-taarruz yeteneklerine sahip olacak ve gizli gereksinimler göz önünde bulundurularak oluşturulacak yeni bir saldırı uçağı geliştirdiği ileri sürüldü. 

Savunma sanayi editörleri, bir dizi faktörü göz önüne aldıklarında büyük olasılıkla Bayraktar TB2’nin tasarım çizgisinde üretileceğini düşünüyor. 

Söz konusu internet sitesi haberin başlığında ‘Ukrayna’da monte edilecek, göze çarpmayan bir savaş uçağı: muhtemelen TB4’ ifadesini kullandı. Haberde ise, “Ukrayna'da oluşturulacak olan Baykar araştırma ve üretim merkezinde son derece ilginç bir detay göze çarpıyor. 
Üretim merkezinin tasarımını gösteren resmin sol tarafında bilinen Baykar İHA’larından (Bayraktar TB2, Bayraktar TB3, Akıncı veya Kızılelma) farklı bir İHA göze çarpıyor. İHA’nın gövdesinin düz şekli, geniş kanat açıklığı, itici ve dört mühimmat bölgesi dikkat çekiyor.” denildi. 

Kanat açıklığına gelince, bu ölçek korunursa Bayraktar TB2'den 4 metre daha fazla olan yaklaşık 16 metreyi bulacak. Aynı zamanda SİHA, 20 metre kanat açıklığına sahip olan Akıncı'dan daha küçük.”

Peki, Bayraktar TB4 görseli olduğu iddia edilen resim, eğer doğruysa, gövdesinin daha düz olmasının sebebi ne? Amacın, bu sınıftaki bir İHA’nın savaş alanında hayatta kalmasını doğrudan etkileyen radarlar üzerindeki görünürlüğünü azaltmak olduğu belirtiliyor. 

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, yeni Bayraktar TB serilerinin Ukrayna’da açılması planlanan üretim merkezinde yapılacağını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...