Ucuza oyun almak hayal olabilir! Steam minimum fiyat sınırı koydu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ucuza oyun almak hayal olabilir! Steam minimum fiyat sınırı koydu

TEKNOLOJİ Haberleri

Oyunseverlere kötü haber! Dünyanın en büyük oyun yayıncısı Steam, oyunların en düşük fiyat sınırı için bir değişiklik yaptı. Artık çok ucuza oyun alma dönemi bitebilir.

Steam, oyunların minimum fiyat sınırında değişikliğe gitti. Şirketin açıklamasına göre, çok ucuza alınan oyunlar bu değişiklikten etkilenecek. Yeni kararla birlikte, bir oyunun en düşük fiyatı indirimle 0,49 dolara (5,50 TL) sabitlendi. Oyunların indirim hariç en düşük fiyatı ise 0,99 dolar (11 TL) oldu

Yeni kuralın ardından, Türkiye gibi bazı ülkelerde çok çok uygun fiyattan satılan oyunları almak artık hayal olacak. Zira şirket, karara uymayan oyunların satışını durdurabilir. 

Bu arada, Steam'in yaptığı değişiklik devreye girdi bile. Örneğin, Dora Özsoy’un stüdyosu Stratera Games’in söz konusu fiyat sınırının altında kalan oyunları satıştan kaldırıldı.

FİYATLAR DAHA DA ARTABİLİR

Öte yandan dünya devi oyun yayıncısı, henüz dolar kuru önerisinde bir değişiklik yapmadığı için şu anda Türkiye'de mevcut dolar kuru ile 0,49 dolarlık alt sınır 5,50 TL, 0,99 dolarlık alt sınır ise 11 TL olarak görülüyor. Bu nedenle, Steam'in geliştiricilere önerilen kurda değişiklik yapması halinde alt sınır artabilir. 

(Kaynak: Haber Merkezi) 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...