Twitter'ın yeni logosu için çalıntı iddiaları! Nerden alındı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'ın yeni logosu için çalıntı iddiaları! Nerden alındı?

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, önceden açıkladığı gibi dün Twitter'ın ismini ve logosunu değiştirdi. Fakat bugün ortaya çıkan haberlere göre eski adıyla Twitter yeni adıyla X'in logosu çalıntı olabilir.

Elon Musk geçen sene Twitter'ı satın aldı. İş insanı satın alır almaz sosyal medya platformunun tasarımı ve özellikleri dahil olmak üzere her şeyini baştan aşağı değiştirdi. Sosyal medya platformu sıfırdan geliştirilmiş gibi bambaşka bir hal aldı. 

Elon Musk bu değişikliklerin üzerine dün bir de Twitter'ın ismi ve logosunu da değiştirdi. Sosyal medya platformunun adı X oldu. Logosu da isme uygun hale getirildi. Fakat Business Insider tarafından bugün yayınlanan habere göre Elon Musk, Twitter'ın yeni logosunu başka bir yerden almış olabilir.

TWITTER'IN YENİ LOGOSU UNICODE KARAKTERİNE BENZİYOR

Business Insider tarafından bugün yayınlanan habere göre eski adıyla Twitter'ın yeni logosu, Unicode karakterinden esinlenmiş olabilir. Çünkü sosyal medya platformunun yeni logosu, renk dışında Unicode karakteriyle birebir benzerlik gösteriyor. Logonun çalıntı olduğu konusuyla ilgili Twitter yönetiminden resmi bir açıklama gelmedi. 

Twitter'ın yeni logosu için çalıntı iddiaları! Nerden alındı?

Tüm bunlar dışında yeni logo, Monotype yazı tipi Special Alphaber 4'teki küçük x harfiy ile neredeyse aynı. Elon Musk, yeni logoyu sunarken nereden esinlendiğini belirten bir paylaşım yapmadı.

Öte Twitter'ın yeni sayılan CEO'su Linda Yaccarino, logo ve isim değişikliğinden sonra yandan sosyal medya platformunu "küresel bir şehir meydanına dönüştüreceğini" hesabından yaptığı açıklamayla paylaştı. Aynı sözleri Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan hemen sonra dile getirmişti.

İş insanının isim ve logo değişikliğinin altında yatan nedenin de bu olduğu tahmin ediliyor. Çünkü Elon Musk, X adı altında bütün şirketlerini aynı çatı altında buluşturmayı hedefliyor.

(Kaynak: Business Insider)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...