Yeni CEO açıkladı: Twitter bilginin kaynağı olacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yeni CEO açıkladı: Twitter bilginin kaynağı olacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter sahibi Musk, aylardır süren CEO görevinden ayrılarak yerine Linda Yaccarino'yu getirdi. Yeni CEO işe başladıktan bir hafta sonra planlarını açıkladı.

Elon Musk'ın satın almasından beri Twitter'daki işlerin yolunda gitmediğine inanılıyor. Yönetimin değişmesiyle birçok üst düzey yönetici ve mühendis işinden ayrıldı. Twitter'da tamamen yeni bir sosyal medya platformu haline geldi.

Aylar süren CEO görevinden ayrılan Musk, yerine Linda Yaccarino'yu atadı. Atandıktan altı hafta sonra göreve başlayacağı belirtilen Yaccarino, Güven ve Emniyet Şefi'nin istifasından sonra erken başladı. Yeni CEO bugün de yaptığı açıklamalarda Twitter 2.0 planlarını açıkladı.

YENİ CEO, PATRONU ELON MUSK İLE AYNI FİKİRDE DEĞİL

Yeni CEO, göreve başladıktan bir hafta sonra Twitter 2.0 planlarını açıkladı. Linda Yaccarino, yaptığı açıklamalarda Twitter'ın "dünyanın en doğru gerçek zamanlı bilgi kaynağı olma misyonunda" olması gerektiğini söylüyor.

Fakat bu görüş patronu Elon Musk'ın düşünceleri ile çelişiyor. Çünkü Musk, geçen yıl Twitter'ı satın aldıktan sonra sosyal medya platformunun "özgür ve küresel şehir meydanı" olması hedefinde olduğu belirtmişti. Ayrıca kendisini Twitter'ın sahibi olduğu için de "konuşma özgürlüğü mutlakiyetçisi" olarak tanımlıyor.

Fakat Musk'ın bu tutumu hem Twitter kullanıcılarını hem de reklam veren markaları memnun etmiyor. Hatta geçen gün ortaya çıkan raporlara göre Twitter'ın reklam geliri bu yıl bir önceki yıla göre yüzde 40 düştü. Twitter reklam gelirlerinin düşmesi ise şirketin gelirini büyük oranda olumsuz etkiledi.

BBC tarafından yayınlanan habere göre Wedbush Securities'ten Daniel Ives Linda Yaccarino'nun göreve gelmesi için şu sözleri dile getirdi:

"Linda'nın Twitter için sağlam bir vizyonu olduğuna inanıyoruz. Bu harika bir ilk adım ve altın kaz olmaya devam eden Twitter'dan para kazanmasını bilir.

(BBC)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...