Twitter'ın Türkiye 2023 Seçimi kararına Elon Musk'tan ilk yorum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'ın Türkiye 2023 Seçimi kararına Elon Musk'tan ilk yorum

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi Twitter, Türkiye'de 14 Mayıs Pazar günü (dün) yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimi öncesinde bir karar alarak, bazı içerikleri kısıtladığını duyurmuştu. Bu hamleye Elon Musk'tan ilk yorum geldi.

Türkiye sandık başına giderken sosyal medya platformları yalan ve provokasyon içerikli paylaşımların önlenmesi için adımlar atmaya başladı. 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve 13. Cumhurbaşkanı seçiminden hemen önce sosyal medya devi Twitter  harekete geçmiş ve uygulamanın Türkiye'de engellenmemesi için bazı içerikleri kısıtladığını bildirmişti.

Twitter, 13 Mayıs Cumartesi günü, yani seçimden bir gün önce yaptığı açıklamayla tüm dünyada yankı uyandırdı. Sosyal medya ağı, Twitter Global Government Affairs hesabından önce İngilizce ardından Türkçe tweetler attı. Söz konusu paylaşımlarda şu ifadeler kullanıldı:

"Twitter’a iletilen erişim engellenmesine yönelik mahkeme kararları uyarınca ve Twitter'ın Türkiye’de kullanıma açık kalmasını sağlamak amacıyla, Türkiye'de bazı içeriklerin erişimine engelleme getirdik."

"Politikalarımız çerçevesinde ilgili hesap sahiplerini bu işlemler hakkında bilgilendirdik. Engellenen içerikler dünyanın geri kalanında erişilir olmaya devam edecektir."

https://twitter.com/GlobalAffairs/status/1657219168863756288

ELON MUSK ÇILDIRDI: BEYNİN KAFANDAN MI ÇIKTI?

Elon Musk, Twitter'ın seçim kararına ilişkin ilk yorumu yaptı. Musk'ı bu konuda yorum yapmaya iten şey ise Bloomberg köşe yazarı Matthew Yglesias'ın paylaşımı oldu. Matthew Yglesias, Elon Musk'ın Twitter'ı satın aldıktan sonra başlattığı ve Twitter'ın eski yönetimi ile çeşitli gruplar / devlet yetkilileri arasında geçen yazışmaları kapsayan ifşalara (Twitter Dosyaları'na) atıfta bulunarak, "Türk hükümeti, Twitter'dan bir seçimden hemen önce rakiplerini sansürlemesini istedi ve Elon Musk buna uydu. Bazı ilginç Twitter Dosyaları raporları oluşturmalı." dedi. 

https://twitter.com/elonmusk/status/1657422401754259461

Yglesias'ın tweeti üzerine Musk adeta küplere bindi. İlgili tweetin altına yorum atan milyarder iş insanı, "Beynin kafandan mı çıktı Yglesias? Twitter'ın tamamen kısıtlanması mı, bazı tweet'lere erişimin sınırlandırılmasını mı tercih edersin?" dedi. 

Bir başka tweette ise, Yglesias, eleştirilerinin dozunu artırarak, "Başından beri söylediğim gibi, Twitter ve ifade özgürlüğüyle ilgili en büyük sorun, Musk'ın çeşitli rejimlerin gözüne girmeye ihtiyaç duyan büyük bir uluslararası otomobil şirketinin ana hissedarı olarak çok daha önemli bir işe sahip olmasıdır." şeklinde konuştu. 

(Kaynak: Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...